Kobanê Davası: Yargı tacizine karşı savunma mı yapılır?

Ankara'nın Sincan Cezaevi Kampüsü'nde görülen Kobanî Kumpas Davası'nın 40. duruşmasının ilk gününde HEDEP Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan izleyici olarak yer aldı.

Duruşma öncesinde, tutsak siyasetçilerin avukatları, müvekkillerinin tahliyesini talep etti, ancak mahkeme başkanı talepleri reddetti ve avukatların mikrofonlarını kapattı.

Mahkeme Başkanı, tutsak siyasetçi Dilek Yağlı'nın savunma yapmasını istedi. Ancak Dilek Yağlı, savunma yapacak uygun bir ortamın olmadığını ve müdafi avukatlarının taleplerinin dikkate alınmasını istedi.

Dilek Yağlı'nın talebi kabul edilmedi ve ardından savunmasına devam etti.

Dilek Yağlı, HDP MYK'nın IŞİD'e karşı çağrı yaptığını vurgulayarak, eğer bir vatandaş olarak bu çağrıyı yapsaydı, bugün davanın bu konularla ilgili olmayacağını ifade etti.

Tutsak Dilek Yağlı, "Benim bu dosyada duyduğum en ağır his, IŞİD'e karşı çağrı yapmak için birileri tarafından yönlendirildiğimizin iddia edilmesidir” dedi.

Dilek Yağlı, savunmasının devamında suçlamaların delile dayanmadığını, hukuki bir temelin bulunmadığını ve sadece HDP MYK üyesi olmasından kaynaklandığını belirtti.

Bu nedenle savunma yapmanın kendisi için zor olduğunu ve yargı tacizi ile karşı karşıya olduğunu ifade eden Dilek Yağlı, “Doğrudan anayasal hak kullanımına karşı bir yargı tacizi ile karşı karşıyayım. Şimdi bu yargı tacizine karşı savunma mı yapacağım?” diye tepki gösterdi.