Köln ve Freiburg’da Kürt Halk Önderi için standlar

Almanya’nın Köln ve Freiburg şehirlerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için yürütülen kampanya çerçevesinde standlar açıldı.

Köln Viyan Kadın Meclisi öncülüğünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğüne kavuşması talebi ile enformasyon standı açıldı. 


Olumsuz hava koşullarına rağmen Roncalliplatz'da açılan enformasyon standında yapılan konuşmalarda Kürt halkının Abdullah Öcalan'ı kendi önderleri olarak kabul ettiği belirtildi ve özgürlüğü talep edildi.

Eylemde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın 1999 yılında uluslararası bir komplo sonucu Türkiye’ye kaçırıldığı, 24 yıldır İmralı cezaevinde hukuk dışı uygulamalara tabii tutulduğu ve Türk devletinin yıllardır aile ve avukat görüşlerinin engellendiğine vurgu yapıldı.

FREIBURG

Freiburg, Wasserstraße / Ecke şehir merkezinde saat 12:00 – 15:00 arası “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa siyasi çözüm” kampanyası çerçevesinde bir stand açıldı. Eylemciler tecrit rejiminin uluslararası bir suç olduğunu belirterek Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgür kalması gerektiğini belirtti.