KON-MED’den tecride karşı eylemlere katılım çağrısı

KON-MED, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı 2 Eylül günü düzenlenecek olan eylemlere katılım çağrısında bulundu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan 2019 yılının Ağustos ayından bu yana hiçbir haber alınamadığının hatırlatıldığı açıklamada “Kürt halkı Önder Apo’nun sağlığı, durumu, koşulları hakkında hiçbir bilgiye sahip değildir. Bu sessizlik, Önder Apo’ya uygulanan ağır tecrit ve bilinmezlik kaygılarımızı derinleştirmiştir.

Milyonlarca Kürdistanlı iradesine dönük insanlık dışı bu uygulamaya tabi kılınan Önder Apo’dan acilen haber alınmasını talep etmektedir. Önder Apo herhangi bir kişi olmadığı gibi tüm yaşamını Kürt halkının özgürlüğüne adamış, çağımızın aydınlık ve özgürlük felsefesinin sahibidir” denildi.

Abdullah Öcalan’ın bir an önce avukatları ve ailesiyle görüşmesinin sağlanması gerektiğinin belirtildiği açıklamada tecride karşı eylemlere yönelik olarak katılım çağrısında bulunuldu.

KON-MED açıklamasında “Önder Apo’dan haber alamamak, sağlığı ve yaşamı hakkında hiçbir bilgi sahibi olamayışımız mevcut sahiplenmemizin yetersiz olduğu gerçeğini ortaya koymaktadır. Bu nedenle KON-MED olarak Kürdistan halkına dostlarımıza ve yüreği özgürlük değerleri için atan herkese inanç sahibi insanları sol sosyalist kesimleri 2 Eylül’de Önder Apo ya özgürlük ve Kürt Sorununa çözüm şiarıyla yapacağımız eylemlere en üst boyutta katılmaya çağırıyoruz” denildi.

2 Eylül günü tecride karşı 5 merkezde eylemler gerçekleştirilecek. Eylemlerin başlangıç saatleri ve yerleri şöyle:

Düsseldorf

Yer: Düsseldorf DGB Hsus

Saat:13:00

 

Berlin

Yer: Berlin Breitscheidplatz

Saat: 16:00

 

Hamburg

Yer: Hamburg, Hauptbahnhof

Saat: 15:00

 

Hannover

Yer: Ernst Augustusplatz

Saat:17:00

 

Strasbourg

Yer: Avrupa Konseyi önü

Saat: 10:00