Kurdistan İslam Topluluğu, Gazze’deki katliamı kınadı

Kurdistan İslam Topluluğu (Civaka Îslamîya Kurdistan), Gazze'de yüzlerce kişinin katledildiği katliamı kınadı.

Kurdistan İslam Topluluğu (Civaka Îslamîya Kurdistan), İsrail devletinin Gazze’de El-ehli Baptist Hastanesi’ne yönelik saldırısında yüzlerce kişinin yaşamını yitirmesini basın açıklaması ile kınadı.

 Açıklamada, "Her gün bir katliam ve jenosit ile uyanmamız bir kader midir? İsrail devleti bir hastaneyi hedef aldı ve yüzlerce masum insanı hayattan kopardı. Öldürme ve yok etmekle hiçbir kavim ve din, üstün olamaz ve yok edilemez! Sorunları dinler adına yola çıkarak çözmeye çalışanlar, dinlerini katliamlara ve yıkıma alet etmek ve iktidarlarını sağlamlaştırmak dışında hiçbir gaye hedeflememektedirler. Filistin sorunu bir özgürlük ve hak talebidir” denildi.

 'BU SORUNU ZALİM VE KATİL DEVLETLER ÇÖZEMEZ'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Filistin, İsrail, Kurdistan ve dört sömürgeci devletin sorunu bir hak hukuk sorunudur. Dolayısıyla Kurdistan’ı sömüren dört devlet de haksızlık ve zulüm konularında İsrail’in yanında yer almaktadırlar. Filistinlilerle oturup ağlama numarası yapan bu devletler, hakikatinde İsrail, ABD ve Rusya ile hareket etmektedirler. Mazlum Filistin halkının kanını döktürerek rant ve iktidar devşirmektedirler. Bu sorunların ortadan kaldırılması için önce herkesin adilane hak ve hukuk çerçevesinde soruna yaklaşımı lazım gelir. Zalim ve katil iktidarların bu sorunu çözmelerini beklemek en hafif deyimi ile körlüktür.  Müslümanların, Yahudilerin, Hıristiyanların, Êzidîlerin, Dürzilerin ve diğer dinlere mensup insanların bu sorunların dini sorunlar olmadığını kabul etmeleri gerekir. Bizler inançlı insanlar olarak dinlerimizin ve kutsal kitaplarımızın insan öldürmeyi en büyük günah saydığını bildiğimiz halde, nasıl olur da bu kadar insan öldürmeye razı olur ya da sessiz kalırız? Türkiye, İran, Irak ve Suriye her gün yüzlerce insan katlederken bu katliamları durdurmaz. Biz dindarlar olarak bu devletlere asla kulak vermemeli ve onların politikalarına alet olmamalıyız.
Bizler bir arada barış içerisinde yaşamanın koşullarını ve ortamını oluşturmak için çalışmalıyız.
Kahrolsun insan katleden İsrail, Türkiye, İran, Suriye ve onlara bağlı güçler!"