Kurdistan'ın özgür dağlarında…

Dağlarda yeniden insan olursunuz. Yeniden hissetmeye, duyumsamaya, doğayla bütünleşmeye başlarsınız.

Zihninizin yavaş yavaş açıldığını ve hızla akan, gürültülü metropollerin sisinin, tozunun, dumanının ve kirinin kalktığını fark edersiniz.

Özgürce düşünmenin gerçekten ne anlama geldiğini fark edersiniz, çünkü dağlarda sizi olumsuz etkileyebilecek hiçbir şey yok.

Bir şarkıda der ki, düşünceler her zaman özgürdür, özgürce ve bükülmeden geçerler ve hiçbir avcı onları vuramaz.

Bir zirveye oturduğum ve Mezopotamya önümde uzandığı anda, uzaktaki yeşil ormanlık vadideki bir dağ nehrinin şırıltısı bana ulaşır ve etrafta hafif bir rüzgar esintisi eser. İşte o zaman bir şarkının bu küçük dizesinin anlamını gerçekten kavrıyorsunuz.

İşte bu yüzden dağlar kendi gerçeğini tanıyan insanı özgür kılar. Çünkü burada ücretli köleliğin günlük stresinden sıyrılarak gerçeği tanırsınız. Size dinlenecek bir an bile vermeyen bir sistemin gerçeğini tanırsınız. Nasıl yaşamanız, sevmeniz ve düşünmeniz gerektiğini dikte eden ve sizi tamamen kendinize bağımlı kılan bir sistemin gerçeğini tanırsınız.

Buradaki dağlar kapitalizmin bu saldırılarına karşı bir duvar oluşturuyor. Kayalık yamaçları, uçurumları ve sarp geçitleriyle bu sisteme hiçbir açık kapı bırakmayan doğal bir duvar.

Vadi ağızlarında saklanan ve sığınak arayan herkesi koruyorlar.

Aynı zamanda yıkıcı, sömürücü ve kirli kapitalist sistemin yıkıcı dalgası üzerimize doğru ilerlerken ve tüm özgürlük sevdalılarını ezmek isterken bize sığınak olan dağları koruyor ve savunuyoruz.

Bu nedenle, kendileri için hakikat yolunu seçmiş olanlar özgürlüklerini savunmak için savaşmaya hazırlar!

İnsanların zihninde liberalizm ve egoizmin değil, insanlarla ve doğayla bağlantılı komünal bir yaşamın hüküm sürmesi için savaşmaya hazırlar!

Devrimimiz bu mücadele diyalektiğini dağ ile insan arasındaki bağ ile güçlenecektir.

Durmadan direnen ve eninde sonunda insanlık düşmanını, tarih düşmanını dize getirecek bir mücadele diyalektiğidir bu.

Kurdistan'ın özgür dağlarında bu mücadele diyalektiği aynı zamanda yaşam sevgisine dönüşür.

Büyük duyguların, yoldaşlık hislerinin, kapitalist/faşist Leviathanlara duyulan nefretin ve tükenmez bir enerjinin kaynağı haline gelir.

Gerçeği bilen bir insanı mücadele anında son nefesine kadar her şeyini vermeye hazır hale getiren enerji…

Bu yüzden devrimcilerin, gerillaların dağları sizi yeniden insan yapar.

Bunlar Kurdistan'ın özgür dağlarıdır.

Bu sosyalist devrimdir.