Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yeni ‘disiplin’ cezası verildi

3 yıldır hiçbir haber alınamayan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yeni bir “disiplin” cezası verildiği öğrenildi.

Asrın Hukuk Bürosu avukatları, Mutlat tecrit  altında tutulan ve 3 yıldır hiçbir şekilde haber alınamayan Kürt Halk Abdullah Öcalan ile İmralı’daki diğer tutsaklar Hamili Yıldırım, Veysi Aktaş ve Ömer Hayri Konar’ın aile görüşlerinin sağlanması talebiyle 10 Ekim’de Bursa İnfaz Hakimliği’ne başvurdu. 

Mezopamya Ajansı'nın haberine göre Avukatlar yaptıkları başvuruda, aile görüşmelerinin sağlanması, varsa yeni bir “disiplin cezası” soruşturmasının dosya örneğinin verilmesi ve yeni bir “cezanın” varlığı halinde de iptali talebinde bulundu.

Avukatların başvurusuna 13 Ekim’de yanıt veren İnfaz Hakimliği,  Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve diğer tutsaklar hakkında verilmiş yeni bir “disiplin cezası” olduğunu belirtti. Ancak verilen bu yeni “disiplin cezasının” ne zaman verildiği, neden verildiği, hangi numara ile verildiğine dair bilgi verilmedi.

Tüm talepleri reddeden hakimlik, “disiplin cezasına” konu olan ve avukatların istediği dosya örneği talebini, “basına yansıyor” gerekçesiyle reddetti.