Leyla Güven’den 16 elçiliğe İmralı mektubu

Rehin tutulan siyasetçi Leyla Güven, 16 elçiliğin Ankara temsilciliklerine mektup göndererek, Kürt sorununun demokratik ve barışçıl çözümü için harekete geçmeleri çağrısında bulundu.

ABDULLAH ÖCALAN'A ÖZGÜRLÜK

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü, Kürt sorunun demokratik çözümü için eylemler sürerken Siyasetçi Leyla Güven rehin alındığı Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’nden bir çağrı mektubu yazdı. Mektubu Ankara’da temsilciliği bulunan 16 büyükelçiliğe gönderen Güven, Kürt sorununun barışçıl çözümü için diplomatik temsilciliklere çağrıda bulundu. Barışçıl çözümün İmralı’dan geçtiğine vurgu yapılan mektupta Leyla Güven, yeni bir çözüm sürecine duyulan ihtiyaca işaret etti.

‘KURDISTAN’IN DÖRT PARÇAYA BÖLÜNMESİNDE SORUMLULUĞUNUZ VAR’

Mektubunda barış için sorumluluk alınması gerektiği ve yeniden bir süreç vurgusu yapan Leyla Güven, başta İmralı olmak üzere, Türkiye cezaevlerinde derinleşen tecrit koşulları, yaşanan hak ihlallerinin, işkencenin Kürtler ile yeni bir süreç başlatılmadığı sürece son bulmayacağı ve mevcut siyasal krizin aşılmasının yeni bir çözüm süreciyle imkanlı olduğunun altını çizerek, “Kürtlerin ülkesi dört parçaya bölünürken sorumluluğunuz var, derhal rol alın” dedi. 

‘MUHATAP ÖCALAN’DIR’

Çözüm için rol alıp Kürtlerin sesinin daha çok duyurulması gerektiğinin belirtildiği mektupta, adres olarak ise İmralı gösterildi. Leyla Güven, İmralı’da tecrit altında tutulan Abdullah Öcalan’ın Kürt sorununun demokratik çözümünde asıl muhatap olduğuna vurgu yaptı.

Mektubun gönderildiği elçilikler şöyle: ABD Ankara Büyükelçiliği, Almanya Ankara Büyükelçiliği, Avusturya Ankara Büyükelçiliği, Belçika Ankara Büyükelçiliği, Birleşik Krallık (İngiltere) Ankara Büyükelçiliği, Danimarka Krallığı Ankara Büyükelçiliği, Fransa Ankara Büyükelçiliği, Finlandiya Ankara Büyükelçiliği, Hollanda Ankara Büyükelçiliği, İspanya Ankara Büyükelçiliği, İsveç Ankara Büyükelçiliği, İtalya Ankara Büyükelçiliği, Kanada Ankara Büyükelçiliği, Norveç  Krallığı Ankara Büyükelçiliği, Portekiz Ankara Büyükelçiliği, Yunanistan Ankara Büyükelçiliği.