MAK Cizîr ve Gever’de ‘işgalci güçleri’ vurdu

Kürdistan Özgürlük Milisleri (MAK), Şirnex’in Cizîr ilçesi ile Colemêrg’in Gever ilçesinde işgalci Türk devlet güçlerini el yapımı bombalar ile vurduklarını bildirdi.

MAK (Milîsên Azadiya Kurdistan) yaptığı yazılı açıklamada, “Milislerimiz 24 Ekim günü akşam saat 22:00 sularında, Cizîr’in Cudi mahallesinde işgalci Türk güçlerini vurdu. Zırhlı araçların kontrol noktasına yönelik yapılan eylemde, milislerimiz 2 adet el yapımı parça tesirli bomba ile işgalcileri hedef aldı.” dedi. 

Açıklamada, “Yaşanan şiddetli patlamalardan sonra olay yerine çok sayıda zırhlı araç sevk edildi. Eylem sonucu zırhlı araçlardan biri darbe alırken, yaralı işgalci olup olmadığı netleştirilemedi. İşgalciler eylem sonrası alanı ablukaya alırken halka yönelik saldırı başlattı. Milislerimiz güvenli bir şekilde alandan çekildi.” diye belirtildi. 

MAK’ın açıklamamasında Gever’deki eyleme ilişkin şunlar belirtildi: “Milislerimiz 24 Ekim günü sabah 07:00’de, Gever Eski Kışla mahallesinde işgalcilere ait bir Ford Ranger tipi zırhlı araca, el yapımı bomba ile eylem düzenledi. Aracın altına atılan el yapımı bomba sonucu şiddetli bir patlama yaşandı. Eylem sonucunda araç darbe alırken, yaralı işgalci olup olmadığı netleştirilemedi.”

Açıklama şu ifadelerle son buldu: “Halkımız bilmelidir ki özgürlük savaşı sürüyor, gerilla soykırım saldırılarına direniyor, halkımız dört parça da kahramanca direniyor. Bu savaşı durduracak tek güç, Önder Apo ve PKK’dir. Rojava’da yapılan katliamlara karşı, intikam eylemlerimiz misliyle sürecek. Tüm milislerimiz katledilen her bir çocuk ve insanımız için, barbar Türk devletine gerekli cevabı vermelidir.

Ankara’da fedai ruh ile düşmana en büyük darbeyi vuran, Asya Ali ve Rojger Hêlîn arkadaşları anıyor tarihi eylemlerini selamlıyoruz. Tüm halkımız kahraman şehitlerimizin yolunda soykırımcı ve barbar Türk işgaline direnmeli, özgürlük savaşını büyütmelidir. Gün Önder Apo’nun özgürlüğü için mücadeleyi yükseltme günüdür.”