MAK: Gün Zilanca direnme ve cevap olma günüdür

MAK, "Gün işgalcilere ve ihanetçilere karşı Zilanca direnme ve cevap olma günüdür. Kurdistan gençliğini kesintisiz bir eylem hattı geliştirerek düşmanla mücadele etmeye çağırıyoruz" dedi.

MAK ZİLAN AÇIKLAMA

Kurdistan Özgürlük Milisleri (MAK) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Şehadetinin yıl dönümünde fedai komutan ve özgürlük tanrıçası olan Şehit Zilan’ı saygı ve minnetle anıyor, tarihe yön veren ve özgürlük yolculuğumuza ışık olan eylemini selamlıyoruz" dedi.

'PKK'NİN SARSILMAZ İRADESİNİ HERKESE GÖSTERMİŞTİR'

Açıklamada şunlar da belirtildi:

"Kurdistan Özgürlük Hareketi, Önder Apo ve şehitler öncülüğünde 50 yılı aşan mücadele ve savaş gerçeğinde, dost ve düşman herkese PKK’nin sarsılmaz iradesini kanıtlamıştır. Kurdistan ve Ortadoğu için özgürlük umudunu yeniden dirilten ve tüm dünyaya özgür ve ahlaki bir yaşamın yaratılabileceğini gösteren Önder Apo ve PKK gerçeği, tüm sömürgeci ve işgalci güçleri derinden sarsıyor. PKK insanlık ve özgürlük hareketi olduğu gibi bir hakikat ve fedailik çizgisidir. Tarih 30 Haziran 1996 iken PKK’nin özgürlük ve hakikat aşkıyla kendini örgütleyen, kadın özgürlük çizgisinin öncü militanı Zilan arkadaş düşmanın kalbinde bir fedailik çizgisini başlattı. Bu eylem ile beraber işgalci Türk devleti neye uğradığını şaşırmıştır. Zilan arkadaş gerçekleştirdiği güçlü eylem tarzıyla hem Kürt kadınına direniş ve mücadele çağrısı yapmış, hemde tüm sömürgeci güçlere Önder Apoya yönelik bir yaklaşımın nasıl bir direniş ile cevap alacağını göstermiştir. Zilan arkadaş bizim için sadece bir özgürlük militanı değil aynı zamanda fedailik çizgisi ve savaş gerçeğimizin öncü ve yaratıcı bir komutanıdır.

Önder Apo Şehit Zilan’ı özgürlük manifestosu olarak tanımlıyor. Varolan erkek egemenlikli sistemde bir kadın olmak ve kadın kimliği ile kendini halkının özgürlük davasına fedaice adamak bu denli kutsaldır. Zilan arkadaş ve binlerce kahraman şehidimizin öncülüğünde gelişen kadın özgürlük mücadelesi binlerce yıllık kölelik sistemini parçalamıştır. Bu mücadele kahraman şehitlerimizin yarattığı direniş çizgisi ile ortaya çıkmıştır. Fedailik bir halk mücadelesinde kendi halkının özgürlüğü uğruna bir an bile düşünmeden Zilanca savaşmaktır. Zilan arkadaşın yarattığı fedailik çizgisi Amanoslar'dan Rojava devrimine, Botan'dan Serhat'a, Zagroslar'dan Türk metropollerine kadar kendini binlerce fedai militan şahsında ispatlamıştır. MAK bu kahramanca ve fedaice direniş çizgisini kendine esas almalı, Önder Apo’nun 25 yıllık İmralı direniş çizgisi ile kendini örgütlemeli ve işgalcilere karşı kesintisiz bir mücadele geliştirmelidir. Bizler MAK olarak Zilan çizgisinde örgütlenip düşman ile her alanda mücadele içerisinde olacağız. Halkımıza vahşice saldıran, yaşam alanlarını yok eden, bir bütünen halkımızı ve Kurdistan Özgürlük Hareketini tasfiye etmek isteyen sömürgeci Türk devletine karşı, tüm Kürdistan gençliğini Zilan çizgisinde yürüyen Beritan Nurhak ve Şexmus Milazgir arkadaşların direniş mirasına sahip çıkmaya çağırıyoruz.

GENÇLİĞE ÇAĞRI

İşgalci Türk devletinin Özgürlük Gerillasına karşı gerçekleştirdiği soykırım ve imha saldırılarına karşı tüm Kurdistan gençliğini genç kadınlar öncülüğünde kesintisiz bir eylem hattı geliştirerek düşmanla mücadele etmeye çağırıyoruz. Halkımız bilmelidir ki biz her zamandan daha güçlü bir savaş ve mücadele tarihine sahibiz. Gün işgalcilere ve ihanetçilere karşı Zilanca direnme ve cevap olma günüdür. Gün düşmanın anladığı dilde eylem tarzı ile mücadele etme günüdür. Bu eylem çizgisi Zilanlar'ın ve Egidler'in yarattığı fedailik ve kahramanlık çizgisidir."