GÖRÜNTÜLÜ

MAK’tan eylemler: İki polis yaralandı, bir TIR imha edildi

Kürdistan Özgürlük Milisleri (MAK), Önder Apo’ya özgürlük hamlesi kapsamında Gever ve Sêwereg’de üç eylem gerçekleştirdiklerini bildirdi. Bu eylemlerde iki polisin yaralandığı ve bir TIR’ın imha edildiği belirtildi.

MAK (Milîsên Azadiya Kurdistan), 22 Ekim günü saat 22.00 sıralarında Colemêrg’in Gever (Yüksekova) ilçesi Eski Kışla Mahallesindeki 75. Yıl Polis Merkezine el yapımı bomba ve ferdi silahlarla eylem düzenlediklerini bildirdi. 

Açıklamada, “El yapımı bombalar ile etkili bir şekilde vurulan karakol önünde iki işgalci ağır yaralandı. İşgalciler rastgele etrafı tararken, milislerimiz ve işgalciler arasında bir süre şiddetli çatışma yaşandı. Eylem sonrası işgalciler, zırhlı araçlar ile mahallede arama gerçekleştirdi.” denildi. 

MAK, bu eylemde iki Ford Ranger tipi aracın da darbe aldığı ve milislerin güvenli bir şekilde çekildiğini kaydetti. 

MAK, 19 Ekim günü akşam saatlerinde, Riha’nın Sêwereg ilçesi Kaynar köy mevkinde ise  “faşistlere ait yük dolu TIR’a, sabotaj eylemi” düzenlediklerini belirtti. Açıklamada, TIR’ın imha edildiği ifade edildi. 

Ayrıca 20 Ekim günü saat 23.00 sıralarında Gever’in Orman Mahallesi’nde milislerin alanlara çıktığını belirten MAK, “Mahallede bulunan bir çok noktaya yazılar yazan milislerimiz, yurtsever gençleri mücadeleye çağıran bir pankart astı.” ifadelerini kullandı. 

Açıklamada “Eylemlerimizle 9 Ekim uluslararası komplosunu lanetliyor, ekim ayı şehitleri şahsında, kahraman şehitlerimizi anıyoruz. Tüm yurtsever halkımızı özgürlük gerillası etrafında kenetlenip, Önder Apo’nun özgürlüğüne kilitlenmeye ve tecriti parçalamaya çağırıyoruz.” denildi.