Mardin’de AKP’li terör estirdi, HDP’li ifadeye çağrıldı

AKP’li Mazıdağı Belediye Meclis üyesi Hikmet Erdin, Belediye Eşbaşkanı Nalan Özaydın’ı silahla tehdit etti. Türk yargısı HDP’lileri ifadeye çağırdı.

HDP yönetiminde bulunan Mardin’in Mazıdağı Belediyesi’nin Ağustos Ayı Meclis Toplantısı, AKP terörüne maruz kaldı.

AKP'li Belediye Meclis üyesi Hikmet Erdin toplantıda Belediye Eşbaşkanı Nalan Özaydın'ı silahla tehdit etti. Saldırı oturumun sonlanması ardından gerçekleşti.

Alınan bilgilere göre AKP'li Meclis üyesi Erdin, kayyum döneminde yapılan Sanayi Sitesi'nin neden açılmadığını sordu.

HDP'li üyeler, söz konusu sitede 3 milyon TL'ye yakın yolsuzluk olduğunu söyledi. HDP’liler müfettiş incelemelerinin ardından sitenin işlev kazanacağını ifade etti. Bunun üzerine Erdin gerginlik çıkardı.

Eşbaşkanı silahla tehdit eden AKP’li Erdin, “Ben devletim burayı başınıza yıkarım. Silahımla da girerim” dedi. Gerginlik polislerin müdahalesiyle son buldu.

Bir açıklama yapan Eşbaşkan Özaydın, polisin AKP’li Erden’in silahlı olarak belediyeye girişine izin vermesine tepki gösterdi. Olayın duyulması üzerine çok sayıda ilçe sakini de belediye binasın önünde toplandı.

İlçe sakinleri eşbaşkanlar ile birlikte Kent Meydanı’na yürüdü. Saldırı ardından Mardin Yerel Yönetimler İl Kurulu yazılı bir açıklamada bulundu.

AKP’li meclis üyesinin aylık rutin bir gündem toplantısına silahla katılarak provokasyon yarattığını belirten kurul, saldırı için “barbarca” dedi.

Saldırıyı düzenleyenler için “çete grupları” diyen Kurul, şunları vurguladı:

“Bu gerici sömürgen anlayışlarla, halkımızla birlikte her türlü mücadeleyi yürüteceğimizden bizim kuşkumuz yoktur. Hiç kimsenin de kuşkusu olmamalıdır.”

AKP’liler saldırı ve tehditle de yetinmeyerek bu kez yargıyı devreye koydu. Erdin ile koruması olan korucu da darp raporu alarak, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

MA’nın haberine göre yaptığı suç duyurusunda belediyeye silahla girmediğini iddia eden Erdin, saldırıya uğradıklarını ve korucu olan koruması Halit Benek’in darp edildiğini öne sürdü. Bunun üzerine savcılığın talimatı ile Belediye Eşbaşkanı Özaydın ile HDP’li Belediye Meclis üyeleri Fehime Hamarat, Safiye Kapçak, Hikmet Eres ve Mesut Ürün akşam saatlerinde ifadeler alınmak üzere Mazıdağı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne çağrıldı.

AKP’li Erdin ve beraberindekiler hakkında işlem başlatılmazken, “darp ve saldırı” suçlamasıyla HDP’li seçilmişlerin ifadeleri alındı. Savcılık ifadeleri alınan isimlerden HDP’li Meclis üyesi Hikmet Eres hakkında “kamu görevlisine saldırma” suçlamasıyla gözaltı kararı verildi.