Mêrdîn’de Adalet Nöbeti eylemi başlatıldı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a özgürlük talebi ve Kürt sorununa demokratik çözüm çağrısıyla yürütülen kampanya, Mêrdîn'de başlatılan Adalet Nöbeti ile devam ediyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununa demokratik çözüm talebiyle Kurdistan, Türkiye ve Avrupa’nın birçok ülkesinde sürdürülen küresel kampanya kapsamında birçok kentte haftalardır Adalet Nöbeti eylemi yürütülüyor.

Mêrdîn’de de Tutsak yakınları ve Barış Anneleri Meclisi öncülüğünde Adalet Nöbeti eylemi başlatıldı. Eylem öncesi Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Mêrdîn İl Örgütü binası önünde bir açıklama yapıldı. Açıklamaya, siyasi parti yöneticileri, sendika temsilcileri ve yurttaşlar katıldı.

Nöbet öncesi konuşan TUHAYDER Temsilcisi Fettah Tekin, kampanya kapsamındaki cezaevlerindeki açlık grevinin 42. gününe girdiğini belirterek, Abdullah Öcalan'ın avukatları ve ailesi ile görüşmesinin sağlanması çağrısında bulundu.

Barış Annesi Besna Günay, yıllardır mücadele ettikleri adalet ve barış için herkesi destek vermeye çağırarak, "Çocuklarını kaybeden diğer annelere de sesleniyoruz. Ellerini barış için uzatsınlar. Bizimle omuz omuza versinler. Herkes bu nöbete destek vermeli. Önderliğimizin üzerindeki tecrit sona ermeli. Herkes çocuklarımızın neden açlık grevinde olduğunu biliyor. Dünya neden açlık grevinin devam ettiğini biliyor" ifadelerini kullandı.

DEM Parti Mêrdîn Milletvekili Kamuran Tanhan, açlık grevindeki tutukluların taleplerini hatırlatarak, Abdullah Öcalan'ın barış elini uzattığını ve bu elin tutulması gerektiğini vurguladı.

Tanhan, Türkiye'nin demokrasiden uzaklaştığını belirterek, "Zindanları boşaltana kadar mücadelemize devam edeceğiz" dedi.

Açıklamanın ardından "Bijî berxwedana zindanan" sloganıyla Adalet Nöbeti başlatıldı ve DBP il binasına geçildi.