Mezopotamya İnançlar Platformu, Dünya Kobanê Günü'nü selamladı

Dünya Kobanê Günü'nü selamlayan Mezopotamya İnançlar Platformu, devam eden işgal saldırıları ve tecride karşı direniş çağrısında bulundu.

Mezopotamya İnançlar Platformu tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Dünya Kobanê Günü tüm mazlum ve mağdur halklara kutlu olsun. DAİŞ çetelerinin Kobanê’ye saldırısını ve kuşatmasını sevk ve organize edenler bundan dokuz yıl önce; 'Kobanê düştü düşecek' diyerek içlerinden geçen kötülüğü dışavurmuşlardı. Kürtlerin canı, malı, namusu helaldir, diyerek Kobanê'yi kuşatan vahşi ve barbar çetelerin bu hevesi YPJ ve YPG’nin insan üstü fedakarlıkları ve direnişleri sonucu kursaklarında kaldı" denildi.

Açıklamada, Türk devletinin Rojava’yı işgal etmek isteyip yapamadığı, bunu DAİŞ üzerinden gerçekleştirmek istediği belirtilirken, "Hamas’a 'Topraklarını savunan kurtuluş grubu, mücahitler hareketi' diyen Erdoğan; canlarını, mallarını, namusunu ve toprağını işgalcilere karşı koruyan QSD’ye ve bileşenlerine terörist diyor" ifadeleri kullanıldı.

İşgal ve soykırım saldırılarına dikkat çekilen açıklamada, "Dün nasıl ki haksız, haksız olduğu kadar da kirli olan barbar DAİŞ çetelerinin Kobanê kuşatmasına tüm dünya halkları ve ezilenleri olarak siper olup Özgür Kobanê ve Özgür Rojava’yı birlikte gerçekleştirdiysek, bugün de faşizme, işgale, tecride ve zulme karşı insanlıktan yana olan herkesi özgür ve demokratik yaşamı birlikte inşa etmeye çağırıyoruz" denildi.