Mıhçı: Kongre sorumluluğumuzu arttırdı

HDP'nin kurulduğu dönemdeki enerjiyi yakaladıklarını belirten HEDEP PM Üyesi Murad Mıhçı, “Çok değerli ve heyecan verici. Aynı zamanda üzerimize düşen sorumluluğun da göstergesi” dedi.

Tüm engellemelere rağmen Yeşil Sol Parti kongresine böylesi bir kitlesel katılımın olmasının kendileri için büyük bir moral kaynağı olduğunu ifade eden HEDEP PM Üyesi Murad Mıhçı, yerel seçimlere giden bir süreçte yakalanan bu ivmenin, tabanı ve bileşeni doğru okuyarak kalıcı bir güç haline getirilmesi gerektiğini vurguladı.

ANF’ye konuşan HEDEP Parti Meclisi (PM) Üyesi Murad Mıhçı, seçim süreciyle açığa çıkan eksikliklerin ve bunlara yönelik olarak tabandan gelen eleştirilerin yeniden yapılanma hamlesi için önemli bir çıkış noktası olduğunu hatırlattı.

Aslında yeniden yapılanma hamlesini gerektiren şartların sadece seçim süreciyle oluşmadığını kaydeden Mıhçı, seçim sürecinde yaşananların da belirli bir süredir devam eden tıkanıklığın bir sonucu olduğunu vurguladı. 

ÇOK GÜÇLÜ BİR KONGRE OLDU

Kongreye giden süreçte tabanın belirleyici rolüne işaret eden Mıhçı, şunları söyledi: "Kongreden önce iki gün kadın, iki gün de karma olarak dört günlük bir konferans süreci oldu. Ben de Ankara'da, konferansta bulundum. Partide geçmişte görev almış olan delegelerin dışında bileşenden birçok kişinin söz aldığı, hem geçmiş süreçlerin değerlendirildiği hem de önümüzdeki sürecin yol haritasını belirlendiği bir konferans oldu. Prosedür gereği yapılmış bir konferans değildi. Bütün sorunların konuşulabildiği, örgütlemenin kendi öz eleştirisini yaptığı bir konferanstı. Bundan öncesinde geniş katılımlı halk toplantılarının yapıldığı bir süreç oldu. Bu toplantılarda halk tarafından getirilen eleştirilerin hepsinin dikkate alındığına şahit olduğumu söyleyebilirim. Bu coğrafyanın bu partiye gönül vermiş bütün unsurlarının temsiliyetini hedefleyen, uzun süreli ve yüksek katılımlı bir hazırlık süreci oldu. Bu güçlü başlangıç, kongrenin nasıl geçeceğini belirledi. Kongre, bu arka plan temelinde çok güçlü geçti ve HEDEP'in önümüzdeki süreçteki yol haritası kongreyle taçlandı."

BU İVME KALICI GÜCE DÖNÜŞMELİ

Tüm engellemelere rağmen kongreye böylesi bir kitlesel katılımın olmasının kendileri için büyük bir moral kaynağı olduğunu ifade eden Mıhçı, yerel seçimlere giden bir süreçte yakalanan bu ivmenin, tabanı ve bileşeni doğru okuyarak kalıcı bir güç haline getirilmesi gerektiğini vurguladı. Mıhçı, “HDP'nin kurulduğu dönemdeki enerjiyi yakaladığımızı düşünüyorum. Bu çok değerli ve bizler açısından da heyecan verici. Aynı zamanda üzerimize düşen sorumluluğunun da göstergesi. Tabanın beklentilerini doğru okumalar yaparak karşılamak gerekiyor. Yerel seçimlere giden süreçte başarıyı bunun getireceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

KAPSAYICI BİR TUTUMLA BAŞARI

HDP'nin kuruluş amacı itibarıyla geniş bir taban partisi olmayı hedeflediğini, Türkiye ve Kurdistan'da bunu sağlamak için büyük emek verildiğini hatırlatan Mıhçı, HEDEP'in de tabanı oluşturan bileşenin temsiliyetine ve ortaklaşma duygusuna önem veren bir parti olarak yoluna devam edeceğini belirtti. Kendisinin Ermeni olduğunu ve Alevilerin, Ermenilerin, Kürtlerin, kadınların, emekçilerin, azınlıkların ve ezilen tüm kesimlerin partisi olmanın kolay olmadığını ve bunun parti çalışmalarında yer alan herkese büyük bir sorumluluk olduğunu vurgulayan Mıhçı, şunları ekledi: “İnsanlar kendi temsiliyetlerini kendi içlerinden çıkan kişilerle daha güçlü bir şekilde görmek istiyor. Daha büyük bir çabayla daha kapsayıcı bir tutumla yaklaşmak gerekiyor. Yeni süreç bu sorumluluğu da yüklüyor. Bizler de içinden geldiğimiz toplumun rengini ve sesini daha güçlü bir şekilde yansıtmak durumundayız. Kongrenin çok güçlü geçmesi, değişim ve dönüşümdeki kararlılık, eşbaşkanların konuşmalarındaki vurgular bu inancı verdi. Heyecanlı ve umutluyuz."