Montavani’den uzun yürüyüş eylemcilerine destek videosu

Uluslararası komplo sürecinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan‘ın Rusya-Roma uçağında bulunan, dönemin İtalya Dışişleri Komisyonu üyesi İtalyan siyasetçi Ramon Mantovani’den yürüyüşleri sahiplenme çağrısı geldi.

İtalyan siyasetçi Ramon Mantovani, 25 gün sürecek olan ve bugün 6’ıncı gününü geride bırakan Kuzey Fransa Uzun Yürüyüşü ve 17  Şubat’ta yapılması planlanan büyük Köln mitingi için bir çağrı videosu yayınladı. “Çağrım; demokratik, devrimci ve sosyalist değerlere sahip bütün kesimleredir” diyen Mantovani, bu tarihsel süreçlerde herkesin rolünü en iyi oynaması gerektiğini ifade etti.


Mantovani, yayınladığı çağrı videosunda şunları dile getirdi;

“Önder Öcalan’ın hukuksuz bir şekilde tutuklanmasının 25’inci yıl dönümü ve özgürlüğü için yapılan uzun yürüyüşe en içten selamlarımı gönderiyorum. Fikirlerim ve yüreğimle selamlıyorum. Fikrimle yapıyorum çünkü Abdullah Öcalan sadece Kürt halkının önderi değildir. Dünyadaki tüm ilerici ve solcuların önderi olarak görüyorum. Aynı zamanda Önder Apo’nun felsefesi bir şekilde Rojava’da hayat buluyor ve bu hepimiz açısından çok önemlidir.

Demokratik konfederalizm, mevcut devletin eleştirisi ve kadın devrimi çok önemlidir. İlerici tespitlerdir ve dünyadaki bütün solcuların bunları öğrenmesi gerekmektedir. Yüreğimle selamlıyorum çünkü onu tanıma ve onun İtalya günlerinde yanında olma onuruna eriştim. Yüreğimle diyorum çünkü, kendimi Kürt halkının bir parçası olarak hissediyorum. Benim için tüm Kürtler sadece mücadeledeki dostlarım değil, aynı zamanda kardeşlerimdir.

Ayrıca Almanya’nın Köln kentinde 17 Şubat yürüyüşüne katılmak için çağrıda bulunuyorum. Kalplerinde halkların özgürlük isteği olan tüm kadın ve erkekler bu yürüyüşe katılmalı ve ya en azından gerçekleşmesine yardımcı olmalıdır. Bu çağrım; demokratik, ilerici ve sol siyasi partiler için de geçerlidir. Dostça selamlarımla…”