Muhtarlara 5 yıldızlı seçim kampı

Wan’ın Artemêt ilçesinin bazı mahalle muhtarları, AKP’li belediye sponsorluğunda toplanarak önümüzdeki yerel seçimlerde hangi hilelere başvuracaklarını konuştu.

AKP’nin atanmış Edremit (Artemêt) Belediye Başkanı İsmail Say, Van Valiliğinin de desteklediği ‘Muhtarlar Toplantısı’nın ilkini Antalya Grand Park Lara Otel’de gerçekleştirdi.

HDP’nin Mart 2019 seçimlerinde kazanmasına rağmen  ‘KHK’li aday’ gerekçesiyle AKP’ye verilen Artemêt Belediyesi, yaklaşan yerel seçimler için çalışmalarına başladı. Atanmış Belediye Başkanı İsmail Say, Van Valiliğinin de desteklediği ‘Muhtarlar Toplantısı’nın ilkini Antalya Grand Park Lara Otelde gerçekleştirdi.

Toplantıya katılım sağlayan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir muhtarın verdiği bilgilere göre; toplantıda, HEDEP’e karşı alınacak önlemler, sandıkların tek merkezde toplanması üzerine konuşmalar yapıldı. 10 köyün bir sandıkta toplanması ve Artemêt’e bağlı 30 mahallenin 3 sandıkta oy kullanması gündeme geldi. Toplantıya katılan AKP’li yetkililerin bu sistemin sandıkların güvenliği için önemli olduğunu iddia etti ama muhtarların büyük bir çoğunluğu bu karara itiraz etti. Toplantıda muhtarlara ‘Sizin yeniden aday olmanızı isteriz, biz de destek verebiliriz’ şeklinde siyasi rüşvet de sunuldu. 

Toplantıya Artemêt’in eski kayyumu olan Atıf Çiçekli, AKP’li yöneticiler ve korucuların katıldığı öğrenildi. Toplantı sonrasında muhtarlara muhtar çantası hediye edildi. Mahalle muhtarlarına özel yaptırılan çantanın içinde ajanda, kalem, not defteri ile belediyenin ve AKP’nin propagandasının yer aldığı katalog dağıtıldı.

Toplantının yaklaşık 720 bin TL tutan masrafı ise Edremit Belediyesi tarafından karşılandı. Söz konusu toplantıların önümüzdeki günlerde kayyum sponsorluğunda tüm ilçe muhtarlarıyla yapılması planlanıyor.