Nisêbîn’de artan uyuşturucu kullanımı ve fuhuşa tepki

DEM Parti Nisêbîn İlçe Örgütü, ilçede son zamanlarda özel savaş politikası kapsamında gençler arası artan uyuşturucu kullanımı ve fuhuşa ilişkin açıklama yaptı.

Mêrdîn’in Nisêbîn ilçesinde düzenlenen basına açıklamasında DEM Parti ilçe belediye eşbaşkan adayları Gülbin Şahin Dağhan ve Selahattin Ay da katıldı.

DEM Parti Nisêbîn İlçe Örgütü, geçtiğimiz hafta sanal medyaya yansıyan uyuşturucu kullanımı ve fuhuşa yönelik görüntülerin gençler, özellikle de genç kadınlar üzerinden toplumu geleceksiz kılma politikalarının bir sonucu olduğunu belirtti.

Partinin ilçe yöneticisi Mehmet Emin Alkan tarafından okunan basın açıklamasında, “Son günlerde ilçemizde yaşanan ve sosyal medyaya düşen uyuşturucu kullanımı ve fuhuşa dair görüntüler, gençler üzerinden yürütülen geleceksizleştirme politikalarının, onların kendilerini geliştirebilecekleri sosyal ve kültürel alanların kapatılmasının sonucudur” denildi.

Açıklamada devamla şunlar ifade edildi: “Bu toprakların esas dinamiği kadınlar ve gençlerdir. Toplumsal sürekliliği oluşturan ve toplumun devinimini sağlayan kadınlar ve gençler uyuşturucu ve fuhuş bataklığına sürüklenmek isteniyor.

Son süreçlerde yaşanan yoğun uyarıcı madde kullanımı ve fuhuşa ilişkin görüntüler ilçemizde gençler üzerinden yürütülen ve gençlerin kendilerini geliştirebilecek sosyal kültürel ve eğitim alanlarının kapatılması gençlerin gelişimi için alanların açılmamasının sonucudur.

Bu toprakların belirleyici dinamiği kadınlar ve gençlerdir. Toplumların sürekliliğini oluşturan, daima dinamik yapıda bulunmalarını sağlayan kadın ve gençler maalesef uyuşturucu ve fuhuş bataklığına sürüklenmektedir. Uyuşturucu ve türev maddelerinin insanlarımızın etrafını bir ağ gibi sardığı bu dönemde bizler DEM Parti olarak kadın ve gençlerimizi bu bataklıktan uzaklaştırmak ve korumak için elimizden geleni yapacağız.

Yetkili tüm kurum ve kuruluşları uyuşturucu ve fuhuş kullanımını önlemeye yönelik olarak görevlerini yapmaya çağırıyoruz. Sürecin takipçisi olacağız.”