Nisêbîn’de yangın 14 köyü tehdit ediyor

Mêrdîn’in Nisêbîn ilçesine bağlı Serêkaniyê (Pınarbaşı) köyünde çıkan yangın Alê (Çalı) ve Zivingê (Eski Mağara) köylerine de sıçradı.

Kurdistan'da elektrik direklerinden çıkan yangınlar devam ediyor. Sabah saatlerinde Serêkaniyê köyünde çıkan yangın iki köye daha sıçradı.

İtfaiye ekiplerinin ve köylülerin müdahalesine rağmen kontrol altına alınamayan yangın, 14 köyün bulunduğu geniş bir bölgeyi tehdit ediyor.

Nisêbîn Belediyesi Eş Başkanı Gülbin Şahin Dağhan, yangına dair son duruma ilişkin basın ve kamuoyuna açıklamada bulundu. 

İlgili birimlere haber vermelerine rağmen kendilerine ciddi bir geri dönüşün sağlanmadığını vurgulayan Gülbin Şahin Dağhan, itfaiye ve insan eliyle müdahale etmenin imkansız olduğu dağlık kesime yangının sıçraması halinde büyük bir felaket tablosu oluşacağının atını çizdi.

Belediye Eş Başkanı şunları ifade etti:

"Nisêbîn'in Çalı ve Pınarbaşı köylerinde ve Eskimağara köyünde şu anda ormanlık alanda yangın devam ediyor.Yangının elektrik tellerinden çıktığı yönünde bilgi aldık. Gidip yerinde müdahale ettik. Kaymakamlıkla irtibat kurmaya çalıştık. İlgili birimleri, AFAD'ı aradık. Yalnız sabah saatleri olduğu için kimse telefonları açmadı. İtfaiye ekiplerimiz erkenden müdahale etti ama dağlık bölge olduğu için yukarı kesimlere müdahale edilemedi. Sadece yola yakın kesime müdahale edebildiler. Kırsal alanda yangına müdahale amaçlı üfleme araçları vardı. Bunların bir kısmını itfaiye kullandı bir kısmını da köylüler. Yangın bu şekilde kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Ancak yangın hala devam ediyor. Şu an fiziki olanaklar itibariyle de yangını itfaiye ile, insan gücü ile kontrol altına almak mümkün değil. Acilen helikopter gönderilmesini talep ediyoruz."