Ortadoğu ve Kuzey Afrika’dan 756 avukattan İmralı başvurusu

Asrın Hukuk Bürosu, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’dan 756 avukatın Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile görüşme talebinde bulunduğunu açıkladı.

Asrın Hukuk Bürosu, Twitter hesabında yaptığı açıklamada “Fas, Filistin, Federe Kürdistan, Irak, Lübnan, Mısır, Rojava, Suriye ve Ürdün’den toplam 756 meslektaşımız Adalet Bakanlığına başvuru yaparak uzun süredir haber alamadığımız Sn.Öcalan, Sn.Yıldırım, Sn.Konar ve Sn.Aktaş ile görüşme taleplerini iletmişlerdir” dedi.

BASIN AÇIKLAMASINA SÜLEYMANİYE’DE ENGEL

“Bu konuda meslektaşlarımızın Süleymaniye’de yapmak istedikleri basın açıklaması Süleymaniye asayişi tarafından engellenmiştir” diye tepki gösteren Asrın Hukuk Bürosu devamla şunları ekledi:

“Bu durum tecridin uluslararası boyutu ve neden mücadele edilmesi gerekliliğini ortaya koyan sadece bir örnektir.

Yazılı ve basın önünde açıklamalarını gerçekleştirerek; Sn. Öcalan’ın görüş ve felsefesinin Kürdistan sınırlarını aştığını,  Ortadoğu’nun içine girdiği krizde en güvenilebilecek çözüm gücü olduğunu ve tecridin kaldırılarak özgürlüğünün sağlanması gerekliliğini belirterek bizlerle dayanışma gösteren tüm meslektaşlarımıza teşekkür ederiz.”

14 Eylül günü 22 farklı ülkeden 385 avukat, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile görüşmek için Adalet Bakanlığı’na başvurduklarını Brüksel’deki bir basın toplantısı ile duyurmuştu. Başvuruda İmralı’daki uygulamalar “özel ve ayrımcı bir tecrit” olarak tanımlanmıştı.

GÜNEY KÜRDİSTAN'DAN 44 AVUKAT

Aynı amaçla Güney Kürdistan’da da bir kampanya başlatıldı. Kampanyanın hazırlık komitesi Süleymaniye Mahkemesi önünde basın açıklaması yapmak isteyince, Asayiş tarafından engellendi.

Komiteye göre Güney Kürdistan’ın farklı bölgelerinden 44 avukat, İmralı’ya gitmek için imza attı.

Önümüzdeki günlerde kampanyaya ilişkin başka bir merkezde basın açıklaması yapılması öngörülüyor.