PİA: Zalime karşı dik duracağız

PİA Genel Başkan Yardımcısı Menice Rümeysa Gülmez, hakları gasp edilmiş, katliamlardan geçirilmiş, yok sayılmış bir halkın evlatları olarak zalimlere karşı boyun eğmeyip dik duracaklarını söyledi.

PİA Genel Başkan Yardımcısı Menice Rümeysa Gülmez, AKP’nin 22 yıldır İslam’ı kullanarak iktidarını sürdürmeye çalıştığını belirtti. Gülmez, “Biz ne Muaviye'ye ne de Yezid’e itaat etmek zorundayız” dedi.

ANF’ye konuşan PİA Genel Başkan Yardımcısı ve Demokratik İslam aktivisti Menice Rümeysa Gülmez, toplumun din hassasiyetini her koşulda kullanan AKP iktidarının, din tüccarlığı yaptığını ifade etti. Egemenlerin, İslam’ı uygulamaktansa Emevi hukukunu uygulamayı, yani halka bir diktatörlük rejimini reva gördüğünü söyleyen Gülmez, “Ortadoğu gerçek İslam’la yönetilirse kan ve gözyaşı olmayacaktır. Savaşlar olmayacaktır. İslam özünde barış, adalet ve selamet dinidir” dedi. 


MÜSLÜMANLAR DİNLERİYLE KANDIRILIYOR

Egemen güçlerin din adı altında halkı zehirlemeye çalıştığını kaydeden Gülmez, gerçek İslam’la alakası olmayan AKP’nin de dini istismar ettiğini belirtti. Gülmez, şunları söyledi: “Eğer Ortadoğu halklarına Hz. Muhammed’in gerçek pratiğini ortaya koyarsak hiçbir ülkede haksızlık olmayacak, zulüm olmayacaktır. Ortadoğu halkları dine çok yakın bir halk olduğu için de ne yazık ki din üzerinden duygularının kullanıldığını görebiliyor. Müslüman halk din üzerinden kandırılıyor. Yöneticinin sözü, sanki dinin sözüymüş gibi halka anlatılıyor ve halk yöneticilere din adı altında taptırılıyor. Halkın şunu bilmesi gerekiyor; dini bir yönetim tarafından yönetilmek zorunda değiller. Önemli olan adalet, hukuk ve vicdan çerçevesinde yönetilmektir. Saddam Hüseyin de dini kullanarak Irak’ı yönetti ve getirdiği nokta bellidir. Bu örneklere baktığımızda da ne olursa olsun zalimlere boyun eğmememiz gerektiğini görüyoruz.”

ADALET, HUKUK VE BARIŞ LAZIM

DAİŞ’ten AKP’ye kadar dinin kullanılması örneklerine işaret eden Gülmez, şöyle konuştu: “Bölge halklarına sundukları politikalar bellidir. Bu, halkın aslında İslam üzerinden ne kadar çabuk manipüle edildiğini de gösteriyor. Bu topraklara barış, adalet ve hukuk lazım. Bu toprakların savaşlardan kurtulması gerekiyor. Biz ne Muaviye'ye ne de Yezid’e itaat etmek zorundayız. Bizim inandığımız din, kula itaat etmemeyi bize öğretiyor. Diktatöre boyun eğmeyeceğiz. Hakları gasp edilmiş, katliamlardan geçirilmiş, her açıdan yok sayılmış halklar olarak zalimlere karşı dik duracağız.”