Paris’te ‘Ölümsüzler Taburu’ şehitleri anıldı

Fransa’nın başkenti Paris’in Villeneuve banliyösünde, 1 Ekim 2023’te Ankara’da fedai eylem gerçekleştiren Ölümsüzler Taburu üyeleri Erdal Şahin (Hasan Oğuz) ve Rojhat Zîlan (Özkan Şahin) için bir anma toplantısı düzenlendi.

Cîgerxwîn Kültür Merkezi yapılan anma etkinliği Erdal Şahin ve Rojhat Zîlan’ın yanı sıra Kürdistan Özgürlük Mücadelesi'nin tüm şehitleri için saygı duruşu ile başladı. 

Saygı duruşunun ardından Erdal Şahin ve Rojhat Zîlan’ın mücadele geçmişlerini ve gerçekleştirdikleri eylemleri anlatan bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Gösterim, “Şehid Namirin”, “Be Serok Jiyan Nabe” ve “Bijî Serok APO” sloganlarıyla sona erdi.

Sinevizyonun ardından gerçekleştirilen halk toplantısında, eski HDP Milletvekili ve DEM Parti Avrupa Sorumlularından Faysal Sarıyıldız ile CDK-F Eş Başkanı Şahin Polat konuşmalar yaptı. 

Faysal Sarıyıldız, Erdal ve Rojhat’ı ve Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nde hayatını kaybeden tüm devrimcileri andığını belirterek, 50 yıllık mücadelenin kararlılığına vurgu yaptı. Ayrıca Türkiye’deki ekonomik ve toplumsal krizlere dikkat çeken Sarıyıldız, Avrupa’daki Kürtlerin mücadelesine de değindi.

Şahin Polat ise “Önder APO'ya Özgürlük Kürt Sorununa Çözüm Hamlesi”nin birinci yılını doldurduğunu belirterek, 19 Ekim’de Paris’te düzenlenecek “Özgürlük Konseri”nin önemine değindi. Konserin, katliamlara karşı bir cevap niteliği taşıdığını ifade etti ve yurtsever Kürtlerin bu etkinliğe güçlü bir katılım göstermesi gerektiğini vurguladı. 

Anma etkinliği, konuşmalar ve dayanışma mesajlarıyla sona erdi.