PKK’nin 45’inci kuruluş yıldönümü Hamburg’da kutlandı

Almanya’nın Hamburg şehrinde düzenlenen bir etkinlikle bir araya gelen Kurdistanlılar ve dostları PKK’nin 45’inci kuruluş yıldönümü kutladı.

Hamburg’un Harburg semtinde gerçekleştirilen kutlama Kurdistan devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Kutlamada konuşan KON-MED eş başkanı Kerem Gök, PKK hareketinin Kürt halkı için bir rönesansı ifade ettiğini belriterek özgürlük mücadelesi ile beraber Kürt halkının özgürlüğü için binlerce evladını şehit verdiğini söyledi.


Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın ortaya koyduğu demokratik konfederalizm paradigmasının sadece Kürt halkı için değil tüm halklar için bir özgürlük müjdesi olduğunu belirten Gök, bunu gerçekleştirmek için Kürtlerin her türlü bedeli göze aldığını ifade etti.

Özgürlük mücadelesinin önemli ayaklarından birinin Avrupa olduğunu belirten Gök, herkese mücadeleyi ve kurumları sahiplenmeye çağırdı.

Kutlamada Ali Jiyan, Serhado ve Nuarin sahne aldı. Halaylarla PKK’nin kuruluşunu kutlayan katılımcılar daha sonra Govenda Sipan Amara’nın folklor gösterisini izledi.

Gece sloganlarla sona erdi.