PKK ve PAJK’lı tutsaklar Mayıs Ayı Şehitleri'ni andı

PKK ve PAJK'lı tutsaklar adına Deniz Kaya, Mayıs Ayı Şehitleri anısında yaptığı açıklamada, hırsızlık, talan ve sömürüye karşı mücadele etmede “şehitler gerçeği”nin bir doğrultu olduğunu belirtti.

PKK ve PAJK’lı tutsaklar adına açıklama yapan Deniz Kaya, mayıs ayı içerisinde şehit düşen devrimcileri andı.

Açıklama şöyle:

“Şehitler ayı olarak nitelen Mayıs ayında özgürlük mücadelemizin ilk şehidi olan ve Önder APO'nun 'Gizli Ruhum' dediği büyük devrimci önder Haki KARER yoldaş, soykırımcı-faşist Türk devletinin zindanlarda uygulamış olduğu yoğun işkence ve baskılara rağmen boyun eğmeyen, faşist-sömürgeci Türk devletinin zindanlarında 30 yıl boyunca özgürlük mücadelesi gerçekliğiyle hareket eden, büyük emek ve inançla yoldaşlarına ve halkına bağlı olan Abdulhalim Kırtay yoldaş, HPG Merkez Karargah Komutanlığı, YJA-Star Komuta Konseyi ve PAJK Meclisi üyesi olan Gulçiya Gabar ve Pelşin Newroz yoldaş, 6 Mayıs 1972'de Türkiye devrimciliğinin öncü liderleri olan Denizler Yusuflar ve Hüseyin İnanlar, 9 Mayıs 2010'da İran rejimi tarafından katledilen Kürt yurtsever ve devrimciler; Şirin Elemhuli, Ferzad Kemanger, Ali Haydariyan, Ferhat Wekili ve Mehdi İslami Özgür, 9 Mayıs'ta Reqa'da AKP-MHP ve kapitalist sistem güçlerinin oluşturduğu ve beslediği çetelerle yürüttüğü devrim mücadelesi sırasında yıldızlaşan ve Denizlerin, Yusufların, Hüseyinlerin, Mahirlerin ve İboların ardılı olan DKP-BÖG önderi kahraman Ulaş Bayraktaroğlu yoldaş ve Kürdistan devriminin sanat ve kültüründe devrimciliği ve mücadelesiyle gönüllerde yer edinmiş kahraman Mizgin yoldaş şahsında tüm özgürlük şehitlerini saygı, sevgi ve minnetle anıyor, PKK ve PAJKlı devrimci tutsaklar anılarını ve hayallerini gerçekleştirme sözümüzü tekrardan yineliyoruz.

Önder APO, PKK'yi Şehitler Partisi olarak niteledi. 50 yılı aşan özgürlük mücadelesi bu hakikat ile mücadele yürütmekte, bu hakikat ile Kurdistan başta olmak üzere tüm dünya halklarına umut ışığı olmaktadır. Kahraman şehitler ordusu öncülüğü, inşa edilen bütün değerlerin ana öncüsü olmakta. Her biri bir direniş abidesi olan kahraman şehitlerin doğru anlaşılması, doğru pratikleşmesi günümüz iktidarcı faşist soykırımcı çete yapılanmalarını geriletme ve yenilgiye uğratmada temel doğrultu ve çizgi olmaktadır. Geçmişimiz, bugünümüz ve geleceğimizin kendisi olan şehitler gerçeği, özgür yaşamımızın inşasının da temel ruhu olmaktadır. Şehadete giderken bile geri adım atmayan ve onurlu mücadeleden taviz vermeyen bu gerçeklik, yolumuzu aydınlatan moral değerimiz olmaktadır. Şehitler gerçeğine bağlılık ve inanç, zafere götürecek umudun adı olmaktadır.

Haki Karer yoldaş özgürlük mücadelemizin ilk şehidi ve devrimci önderi olmaktadır. Büyük emek ve fedakarlıkların adı olan Haki yoldaş, PKK'de gelişen yoldaşlığın, zafere olan inancın ve umudun oluşmasında çizgidir. Kurdistan ve Türkiye halklarının özgürleşmesinde, Kurdistan ve Türkiye halklarının devrimci mücadele birliğinin oluşmasında da değerli bir simgedir. Kurdistan ve Türkiye halklarının mücadelesinin gelişmesi ve birliğinin güçlenmesinde de bu gerçekliğini bugün de korumaktadır. Türkiye devrimci demokratik tüm çevreleri bu kahraman şehidin çizgisinde Türkiye'nin demokratikleşmesi ve Kurdistan'ın özgürleştirilmesi mücadelesinde, mücadeleyi daha da büyütmeye çağırıyoruz.

Önder APO'nun devrimciliğe çıkış yıllarına temel aydınlatıcı kahraman önderler Denizler Hüseyinler ve Yusuflar olmaktadır. Türkiye'de sol devrimci damarın temel çizgisi Denizler, Hüseyinler ve Yusuflardır. Önder APO ve PKK mücadelesi, bu ruhla hareket etmekte ve bu ruhun öncü temsilciliğini yapmakta faşist, oligarşik, iktidarcı rejime karşı mücadele etmekte ve savaşmaktadır. Şehitler özgür yaşam ve onurlu direnişin temel çizgisidir.

Gerek gerilla mücadelesinin kadın öncülüğünde oynadığı rol gerekse de sanatıyla Kurdistan devrimini dillendirmede büyük rol oynayan Mizgin yoldaş da, özgürlük mücadelemizde ve halkımız içinde müziğiyle, sanatıyla ve mücadelesiyle yaşamaktadır. Mizgin yoldaş devrimciliği ve sanatı harmanlayarak Kurdistan devrim mücadelesinin büyümesinde ve gelişmesinde epey katkıları olmuş, günümüz sanatının devrim ve devrimcilikten ayrı olmadığını mücadelesiyle ortaya koymuştur. Kürdistan'da gelişecek, geliştirilecek sanat çizgisinin devrim mücadelesinden halk mücadelesinden kopuk olunamayacağı gerçeği ile çizgi yaratmıştır.

İran ve Rojhilate Kurdistan bölgesinden yankılanan mücadele sesleri de, kahraman şehitlerimizin anılarına sahip çıkan ve onların hayalleri olan Demokratik İran inşa etme mücadelesidir. İran rejiminin mevcut politikalarının sonuç alamayacağı, şehitler gerçeğinin bıraktığı onurlu mücadele ruhunun gün geçerek daha da gelişmesinde de görülmektedir. Mevcut İran rejiminin uygulamış olduğu baskı ve sömürü politikasından vazgeçmesi ve alanlardan yükselen mücadele çağrılarını doğru anlamaya çağırıyoruz. İran ve Rojhilat halkının şehitler çizgisinde alanlarda hareket etmesini bir kez daha selamlıyoruz, Jin Jiyan Azadi şiarı ile yürütmüş oldukları tüm eylemlilikleri PKK ve PAJKlı devrimci tutsaklar olarak selamlıyoruz, başarılar diliyoruz.

Faşist AKP rejiminin 21 yıllık iktidar sürecinde zindanlarda bir çok yoldaşımız katledildi, kimi yoldaşlarımızda şehadete yakın bırakıldı ve şehit düştüler. Son olarak Abdulhalim Kırtay yoldaşımız ağır sağlık sorunlarından dolayı şehit düştü. Değerli ve kıymetli devrimci öncümüz olan Abdulhalim yoldaşımızı saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz, yoldaşları olarak bizlere bıraktığı büyük inanç, kararlılık ve emekle hareket edeceğiz, yoldaşımızın ailesi başta olmak üzere Kurdistan halkının başı sağ olsun diyoruz. 30 yıllık zindan süreci boyunca ağır hastalıklarına rağmen faşist Türk devletinin kirli politikalarına boyun eğmeyen yoldaşımız, mücadelemizde hep yaşayacaktır. Onurlu özgürlük mücadelesinde nice yoldaşımız zindanlarda faşist-katliamcı Türk devleti tarafından bilinçli olarak katledildi. Yoldaşlarımız şehadet sınırında bile bu katillere boyun eğmediler, teslim olmadılar, şehadete giderken bile mücadele aşkıyla, halk aşkıyla gittiler. Kurdistan'ın değerli yiğit devrimcisi Abdulhalim yoldaşımızın intikamını faşistlerden mutlaka alacağımızın sözünü yineliyoruz.

Nice şehitlerimizin hayalleri ve anılarını gerçekleştirmek için büyük bir kararlılıkla mücadele yürütmek hepimizin borcu ve sorumluluğu olmaktadır. Umut kaynağımız olan kahraman şehitlerimizin zafere olan inancıyla eskiden daha da fazla mücadele yürütmek, AKP-MHP faşist rejimine boyun eğmemek, karamsarlığa kapılmamak sonuna kadar mücadeleyi büyütmek, haykırmak, düşmanın anladığı biçimiyle cevap vermek, gençler, kadınlar başta olmak üzere herkesin ve kesimin temel sorumluluğu olmaktadır. 21 yıllık iktidarlık sürecinde binlerce insanın ölümüne neden olan, binlerce insanı tutuklayarak zindanlara atan ve Kürdistan ve Türkiye'yi açık bir zindana dönüştüren, halklar arasında ırkçılığı ve ayrıştırıcılığı alabildiğince geliştiren, tek dil tek bayrak tek vatan diyerek milliyetçiliği körükleyerek halkları birbirine düşüren, Kürdistan ve Türkiye topraklarını, suyunu ve tüm değerlerini yabancı ve yandaş sermayelere peşkeş çekerek satan, barış dini olan İslamı özünden saptırarak kendi rejimini ayakta tutmak için bir araç olarak gören, binlerce işçi ve emekçinin sömürüsünde ve katlinden sorumlu olan AKP rejimi, MHP ile birleşerek baskı, hile ve oyunlarla 14 Mayıs seçimlerine gitmiştir, YSK gibi bir kurumu da tekeline alan AKP-MHP rejimi bu seçimin galibi değil bu seçimin kaybedeni olmuştur. 14 Mayıs seçimi, AKP-MHP faşist rejimi ile beraber bu rejime destek veren HÜDA-PAR, BBP, Yeniden Refah gibi partilerin hırsızlığının belgesi olmaktadır. Hırsızlığa, talana ve sömürüye karşı mücadele etmek, Türkiye ve Kürdistan halklarının temel sorumluluğu olmaktadır. Şehitler gerçeği, bu sorumluluk mücadelesinde adımın daha da ileriye atılmasında temel doğrultu olmaktadır.

 PKK ve PAJK'lı devrimci tutsaklar olarak şehitler gerçeği çizgisinde, Kürdistan ve Türkiye'de bulunan tüm kesimleri ve insanları, onuruna sahip çıkmaya, katillerden-hırsızlardan hesap sormaya, korkak rejimin ve bu rejimin altında birleşen çete yapılanmalarına karşı savaşmaya, mücadele etmeye çağırıyoruz. Mayıs ayı şehitleri şahsında tüm özgürlük şehitlerini bir kez daha saygı, sevgi ve minnetle anıyor, anılarını gerçekleştirme sözümüzü yineliyoruz.”