PKK ve PAJK’lı tutsaklar: Zindan direnişini sahiplenmeye çağırıyoruz

PKK ve PAJK’lı tutsaklar, cezaevinde katledilen Şakir Turan'ın direnişini selamlayarak, "AKP-MHP faşizmine karşı direnen zindanları sahiplenmeye çağırıyoruz" dedi.

PKK ve PAJK’lı tutsaklar adına Deniz Kaya, AKP-MHP iktidarının zindanlardaki saldırıları ve Şakir Turan'ın katledilmesi üzerine açıklama yaptı.
Açıklamada, AKP-MHP'nin Kürdün imhasını hedeflediğine dikkat çekilerek, zindan direnişini sahiplenme çağrısında bulunuldu. Açıklamada, "Şakir yoldaşımızın bize vasiyeti olan 'Başım dik, geri adım atmadım' hakikati ile mücadeleyi her alanda büyütelim" denildi.

'ŞAKİR YOLDAŞ DİRENEREK CEVAP VERMİŞTİR'

Tutsakların açıklaması şöyle:

"AKP-MHP faşist çete yapılanmasının zindanlara dönük uyguladığı özel ve derinleştirilmiş savaş politikaları sonucu 70 yaşındaki Şakir Turan yoldaşımız katledildi. Şehadeti öncesi ailesi ile zor imkanlarda yaptığı görüşmede 'Başım dik, geri adım atmadım' diyerek Kurdistan yurtseverliğinin ve PKK’nin direniş gerçeğinin timsali olmuştur. Şakir yoldaş şahsında Kurdistan özgürlük şehitlerini saygı, sevgi ve minnetle anıyor, değerli Turan ailemiz ve Stewrê halkımız başta olmak üzere Kurdistan halkının başı sağ olsun.

Derin yurtsever bilincini ruhunda ve beyninde yaşayan ve yaşatan, Kurdistan’ın özgürleştirilmesi ve halkımızın haklı ve onurlu özgürlük mücadelesinin zafere erişmesi için çalışan Şakir yoldaş, faşist AKP-MHP rejimince tutuklanarak Erzincan L Tipi zindanına konuldu. Ağır sağlık sorunlarına ve AKP-MHP faşizminin zindanlarda yürürlüğe koyduğu diz çöktürme politikalarına karşın Şakir yoldaşımız Apocu fedai ruh ve tarz ile direnerek düşmana gerekli cevabı vermiştir. Şakir yoldaşımızın 70 yaşında olması, 4 ay gibi kısa bir sürede 23 kilo vermesi ve gırtlak kanseri olmasına rağmen tahliye edilmemesi faşist rejimin karakterini ve Kürt halkına ne denli intikâm duygusu taşıdığını göstermektedir.

'KÜRDÜN İMHASI HEDEFLENİYOR'

Tüm kamu kurum ve kuruluşlarını da elinde tutarak Kürdün imhası için kullanan faşist AKP-MHP çete yapılanmasının Şakir yoldaşımızın katledilmesinde de kullanması, Kürdün ne denli derin bir komplo içinde katledildiğinin nişanesidir. Nitekim Şakir yoldaşımız hastaneye kaldırılıyor, ne Erzincan zindanındaki kontra yetkililer ne de Erzincan Araştırma Hastanesi özel savaş yetkilileri aileye haber vermemektedir, zindandaki yoldaşların haber vermesi ile aile haberdar olmakta ve uzun çabalar sonucu yoldaşımızı görebilmişlerdir. AKP-MHP faşizminin özel savaşına harfiyen uyan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Kurulu, bunca ağır sağlık sorunlarına rağmen oy birliği ile biri 25 Ocak 2023 ve en son 10 Ağustos 2023’te karara giderek 'ceza ertelemesi gerekmez' demişlerdir. Zindandaki yoldaşlarımızın katlinden AKP-MHP faşist rejimi olmak üzere, rejim güdümünde hareket eden Adalet Bakanlığı, cezaevi yetkilileri, hastaneler, ATK’ler ve siyasi parti görünümlü işbirlikçi çeteler sorumludur. Sorumluların bir tarafı da hak-hukuk savunuculuğunu yaptığını iddia eden AİHM ve işkenceyi sözde engelleyen CPT olmaktadır. Önder APO üzerindeki derinleştirilmiş tecride gerek sessiz kalan gerekse de uygulama pozisyonunda olan bu kurumları derhal ahlak-hukuk dışı yapılan tecridin kaldırılmasına ilişkin sorumluluklarını yerine getirmeye çalışıyoruz.

 Kurdistan ve Türkiye başta olmak üzere tüm demokratik, sosyalist çevreler başta olmak üzere tüm onurlu insanlığı bu tür katliam girişimlerine karşı daha duyarlı olmaya ve bu konuda AKP-MHP faşizmine karşı direnen zindanları sahiplenmeye çağırıyoruz. Şakir yoldaşımızın bize vasiyeti olan 'Başım dik, geri adım atmadım' hakikati ile mücadeleyi her alanda büyütelim.