Remzi Kartal Kürt halkı ve dostlarını Köln’e akmaya çağırdı

KONGRA GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Paris’ten Strasbourg’a doğru 25 günlük uzun yürüyüş eylemcilerine görüntülü bir mesaj gönderdi.

Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için Fransa’da yapılan 25 günlük yürüyüş devam ederken görüntülü bir mesaj gönderen Remzi Kartal, özellikle Köln yürüyüşü ile komploculara mesaj verilmesi çağrısında bulundu.

Kartal’ın mesajı şöyle:

“Bizler, Özgürlük Hareketi, Kurdistan halkı ve Kurdistan halkının dostları olarak, uluslararası komplonun 25. yıldönümünde Önder Apo’nun özgürlüğü için Kürt sorunun çözümü için, yurtdışında büyük bir kampanya yürütmekteyiz. Bizlerin tüm çalışmaları ve planlamaları Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü içindir. Bu nedenle, Paris’ten Strasbourg’a doğru yürüyüş yapan 25 arkadaşı tebrik ediyoruz. Bu davranışları çok anlamlıdır ve halkımız üzerinde büyük bir etki yaratacaktır. Bu temelde, bu yürüyüşte görev alan bütün annelerimiz ve kardeşlerimizi canı gönülden selamlıyoruz.

Yine 17 Şubat’ta Almanya’nın Köln kentinde büyük bir miting gerçekleştireceğiz. Nasıl ki uluslararası komplo sırasında Kürt halkı ve dostları alanlara aktıysa, Köln’de de bütün Avrupa’daki halkımız ve dostlarımız yüz binlerce kişi olarak Köln’e akmalıdır. Önder Apo’nun özgürlüğü için hepimiz tek bir ses olacağız. Bu nedenle 17 Şubat’taki eylem Önder Apo’nun özgürlüğü için çok önemlidir.

O komplocu güçlere bir mesaj vermemiz gerekiyor. Bu çerçevede tüm halkımıza ve dostlarımıza diyoruz ki. Herkes elinde ne iş varsa bırakmalı ve 17 Şubat’ta Köln’de hazır bulunmalıdır ve Önder Apo’nun özgürlüğü için sesini yükseltmeli ve mesajını vermelidir."