Riha ve Mêrdîn’de ‘Özgürlük Yürüyüşü’ne çağrı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması amacıyla 18 Kasım’da yapılacak Gemlik Yürüyüşü hazırlıkları kapsamında Riha ve Mêrdîn’de halkla buluşmalar gerçekleşti.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Pirsûs İlçe Örgütü, Gemlik Yürüyüşü öncesinde 18 Kasım'da gerçekleştirilecek etkinliklere hazırlık amacıyla parti binasında halk toplantısı düzenledi.

PIRSÛS

Pirsûs’ta Kürtçe ve Türkçe olarak hazırlanan "Sayın Öcalan'a özgürlük Kürt sorununa demokratik çözüm" pankartının asıldığı toplantı, saygı duruşuyla başladı.

HDP Parti Meclisi üyesi Salih Mevali, toplantıda yaptığı konuşmada Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride vurgu yaptı.

Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA) aktivisti Adile Fidan, Abdullah Öcalan'ın sesinin kesilmeye çalışıldığını belirterek, "Ortadoğu halklarına özgürlük getirebilecek yegane düşünce Sayın Öcalan'a aittir. Uluslararası kamuoyunun sessizliği bundan dolayıdır. Bunu bildikleri için tecrit uyguluyorlar. Bunun için özellikle kadınların Gemlik Yürüyüşü’nu sahiplenmesi şart" dedi.

SERÊKANIYÊ

Serêkaniyê ilçesinde de HEDEP ilçe binasında bir halk toplantısı düzenlendi. Toplantıya Riha milletvekili Dilan Kunt Ayan, parti yöneticileri ve birçok yurttaş katıldı.

Yurttaşlar, tecridin sona ermesi için daha fazla mücadele edilmesi gerektiğini ve Abdullah Öcalan’ın "Kadın özgürlükçü, demokratik ve ekolojik" paradigmasının uygulanması durumunda tecridin anlamsızlaşacağını vurguladılar.

QOSER

Mêrdîn’in Qoser ilçesinde ise HEDEP ve DBP tarafından gerçekleştirilen esnaf ziyaretiyle, 18 Kasım'da düzenlenecek Gemlik Yürüyüşü'ne çağrı yapıldı.

HEDEP ve DBP Mêrdîn ve Qoser örgütleri ile HEDEP Mêrdîn Milletvekili Saliha Aydeniz'in de bulunduğu heyet, Qoser'de esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Esnaf, tecridin etkileri nedeniyle yaşadıklarını paylaşırken, halka çağrıda bulunularak Gemlik Yürüyüşü'ne katılım teşvik edildi.

Esnaf ve yurttaşlar, tecridin derin hissedildiğini ifade ederken, iktidarın toplumu köleleştirmeye çalıştığını ancak buna müsaade etmeyeceklerini kaydettiler. HEDEP temsilcileri, halkın daha fazla sokağa çıkma çağrısı yaparak, tecridin kırılması için birlikte mücadele etme gerekliliğini vurguladılar.