RJAK Zilan’ı şehadet yıl dönümünde andı

Kurdistan Özgür Kadın Hareketi (RJAK), Zeynep Kınacı’yı (Zilan) şehadetinin 28’inci yıl dönümü vesilesiyle andı.

ŞEHİT ZİLAN

RJAK açıklamasında Şehit Zilan’ın dört parçaya bölünerek işgal edilen Kurdistan için canını kalkan yaptığını, Zilan’ın eylemiyle “benim toprağıma el uzatanların amacına ulaşamayacağı” mesajını verdiğini belirtti.

Şehit Zilan ve tüm özgürlük şehitlerinin anıldığı açıklamada “Zilan, Önderliğin, halkın, ve yaşam sevgisinin sesiydi. Şehit Zilan eylemiyle başta kadınlar olmak üzere tüm insanlığa özgürlük çağrısı yaparak “Benim topraklarıma el uzatanlar amacına ulaşamayacaktır” denildi. 

Açıklamanın devamında şunlar belirtildi: “Zilan, kadının özüyle yeniden buluşması için kadının varlığını inkar eden karanlıklara seslendi ve kadın olmanın özgürlük için adım atmanın önünde engel olmayacağını tüm kadınlar gösterdi.

(...) Şehit Zilan’ın 28’inci şehadet yıl dönümünde, tüm kadınları, kadının onurunu, ulusal mücadelesini ve toprağını korumak için birleşmeye çağırıyoruz. Çünkü kadının özgürleşmeden, insanlık ve doğa özgürleşemeyecek. Kadınlar özgürleşmeden insan yaşamı ve onuru, güneş önündeki buz gibi yok olmaya mahkumdur.”