Samandağ’da depremde hayatını kaybedenler yürüyüşle anıldı

Hatay’ın Samandağ ilçesinde 6 Şubat depreminin birinci yıl dönümü dolayısıyla depremde hayatını kaybedenler kitlesel bir şekilde anıldı.

Samandağ’da depremzedeler, bir yıl önce yitirdikleri kişilerin mezarlarını ziyaret etti.

Çiğdede Asri Mezarlığı'na yapılan ziyaret sırasında ailelerle bir araya gelen Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, “Buradaki canlarımızın hepsi ile bir yaşanmışlığımız var. Deprem herkesin yüreğini yaktı. Ama kaybettiğimiz insanlar tanıdıklarımız olunca, arkadaşlarımız olunca canımızı daha çok yakıyor. Bunları unutmayacağız, unutturmayacağız. Her yerde bunun mücadelesini vereceğiz. Hayatta kalanlar olarak, kalbimiz kırık ve kentimiz yıkık insanlar olarak, bu kenti yeniden inşa edeceğiz. Bu kente yeniden hayat vermek içim elimizden gelen her türlü çabayı sağlayacağız" şeklinde konuştu.  

Anmaya katılan DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli ise, depremdeki ağır tablonun sorumlusunun iktidar olduğuna vurguladı. Temelli, "Sizler bu insanların hayatını korumak yerine, kendi bekanızı, çevrenizi korumakla yetindiniz. Bunun hesabını sorumlulardan soracağız” dedi

Mezarlık ziyaretlerinin ardından Samandağlılar, Ahmet Yesevi Caddesi’nden Nil Sokak’ta bulunan pazar alanına kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüşte Arapça, Kürtçe ve Türkçe, “Unutmayacağız, affetmeyeceğiz, hesap soracağız” yazılı pankart taşındı.

Yürüyüş boyunca sık sık “Toplanan yardımlar hırsızların elinde”, “Çadır satan hükümet istifa”, “Katil hükümet hesap verecek” ve “Gitmedik, buradayız" sloganları atıldı.