Sêrt çok dilli belediyeciliğe geçecek

DEM Parti Sêrt Belediyesi Eşbaşkan Adayı Safiye Alagaş, kentte çok dilli belediyecilik hizmeti vereceklerini ve her sorunu halkla birlikte çözeceklerini söyledi.

DEM Parti, kayyum tarafından yönetilen Siirt Belediyesi için büyük bir coşkuyla hazırlanıyor. Eşbaşkan Adayı Safiye Alağaş, AKP’nin devlet güçlerini ‘seçmen’ olarak taşımasına karşı kararsız ve hareketli seçmene ulaşacaklarını söyledi.

AKP’nin 2019 seçimlerinde kaybettiği ama bir yıl sonra gasp ederek kayyum atadığı Sêrt (Siirt) Belediyesi, tüm imkanların devlet kurumları ve iş birlikçilere peşkeş çekildi. 2023’teki genel seçimlerde AKP’nin oy oranında yüzde 9 bir düşüşün de yaşandığı kentte, önümüzdeki yerel seçimler için seçmen taşındı. DEM Parti’nin itirazları ise iktidar denetimindeki yargı tarafından reddedildi. DEM Parti Siirt Belediyesi Eşbaşkan adaylarından Safiye Alağaş, Pervari ilçesinden. Alağaş, 1993’teki köy boşaltma ve zorla göç sürecinde ailesiyle Adana’ya göç etmek zorunda kaldı ve 18 yaşına kadar Adana’da yaşadı. Dicle Haber Ajansı’nda 2008’de gazeteciliğe başlayan Alağaş, kapatılana kadar Şûjin gazetesi, ardından Jinnews’te gazeteciliğe devam etti. Alağaş, 2019’da İtalya’da, 2022’de İstanbul’da gazetecilik ödüllerine layık görüldü.

ANF’ye konuşan Alağaş, kayyumlardan dolayı kente hizmet verilmediğini, ilk el atılacak sorunun ise yıllardır çözülemeyen su sorunu olduğunu belirtti.

ÇOK DİLLİ BELEDİYECİLİK HİZMETİ

DEM Parti’nin halkçı belediyecilik ilkelerinden olan, ancak kayyum tarafından son verilen çok dilli belediyeciliği esas alacaklarını belirten Alağaş, “Daha önce geliştirilen bu proje ve hedefleri günümüze uyarlayarak tekrar hayata geçirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Kadınlara yönelik çalışmalara önem verdiklerini ve bunun için önemli projeleri olduğunu söyleyen Alağaş, “Kadınlar için yaşam alanları oluşturacağız. Kadın evleri kuracağız, kadınların girebileceği, sorunları anlatabileceği, istihdam edilebileceği alanlar açmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

SÊRT’IN TÜM BİLEŞENLERİNİ KAPSAYACAK

DEM Partinin halkçı belediyecilik ilkelerinin en önemlilerinden birinin de kapsayıcılık olduğunu hatırlatan Alağaş, şöyle devam etti: “Yalnızca Kürtler ya da Araplar yaşamıyor, halkların bir arada yaşadığı bir kent. Bu nedenle ilkelerimiz çerçevesinde, kapsayıcı, çok dilli, çok kültürlü, çok inançlı bir belediyecilik yapmayı hedefliyoruz. Siirt, çok dilli, çok kültürlü bir kent. Kürtçe ve Arapça kreşler de açacağız. Yerelin taleplerini dikkate alacağız, buna göre hizmet üreteceğiz.”

KARARSIZ SEÇMENİ İKNA, HAREKETLİYİ GETİRME

Sokak sokak, ev ev gidip, çalmadık kapı bırakmayacak seçim çalışmalarına başladıklarını belirten Alağaş, kararsız seçmeni ikna ve hareketli seçmeni getirmeyi de ihmal etmediklerini vurguladı. Alağaş, şunları söyledi: “İkna komisyonlarımız var, bunlar kararsız seçmene gidecek, onlara Siirt’i anlatacağız, kayyuma neden cevap verilmesi gerektiğini açıklayacağız. Kayyum oraya çökmüş durumda, insanlara hizmet götürmüyor. Bunları anlatacağız, kararsız seçmeni ikna edeceğiz. Hareketli seçmen bizim açımızdan çok önemli. AKP, 8 bine yakın seçmen kaydırdı; asker ve polislerden oluşuyor. Özel harekat binasında 2 bin kişi göstermiş durumda. Biz nerede Siirtli seçmen varsa onları kente taşıyacağız. Onları yeniden kente dahil edeceğiz. Bunun çalışmalarına başladık. Sizin aracılığınızla çağrı da yapıyorum; parti binalarımıza ulaşsınlar, iletişime geçsinler.”