Siyasi soykırım: Çok sayıda kişi gözaltında, sayı artabilir

Siyasi soykırım operasyonlarında çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.

Birçok kentteki siyasi soykırım operasyonlarında çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltı sayısının artabileceği belirtiliyor. Türk İçişleri Bakanı da 22 kentte 179 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

 
ŞIRNEX
Şirnex’in Hezex (İdil) ve Silopiya (Silopi) ilçelerinde sabah saatlerinde polisler tarafından yapılan ev baskınlarında çok sayıda kişi gözaltına alındı. Hezex’ın Turgut Özal ve Atakent mahallelerindeki siyasi soykırım operasyonlarında Medine Oğuz ile Faik Genç gözaltına alındı. Gözaltına alınan 2 kişi ilçe emniyet müdürlüğüne götürüldü. Silopiya ilçesinde de yapılan ev baskınlarında çok sayıda kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

 
WAN  
Van Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında, Merkez Köyiçi Mahallesi'nde yapılan ev baskınlarında Savaş Komi, Ferhat Takman ve Ramazan Kamaç gözaltına alındı. 3 kişinin, Van İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube'ye götürüldüğü öğrenildi.


AMED
Amed’in Rezan (Bağlar) ilçesinde, Berivan Nergiz, Halkların Eşitlik Demokrasi Partisi (DEM Parti) Gençlik Meclisi üyesi Peyam Kutlu, Eyüp Hekimoğlu, Hêja Jiyan Arıkboğa, Yusuf Yokuş, Yusuf Taşçar, Oğuzcan Yılmaz, Ferqîn’de (Silvan) Kerem Mengil, Licê’de (Lice) ilçesinde Tekin Sonsuz, Mazlum Karabenk, Diyar Gülen ve Yakup Turan siyasi soykırım operasyonlarında gözaltına alındı.
Gözaltına alınan 12 kişinin Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü öğrenildi. Amed’de 36 kişi, hakkında yakalama ve gözaltı kararı bulunduğu öğrenildi.


ÊLIH
Êlih’te Halil Yıldırım, Adnan Vural, Hamza Karaman, Kadir Nebioğlu, Samet Aravi ve  Diyar Yarma gözaltına alındı. Kentte 8 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu öğrenildi.