Tacizci Türk uzman çavuş tahliye edildi

Nisêbîn’de 4 çocuğu taciz eden Türk Uzman Çavuş Eyüp K., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Mêrdîn’in Nisêbîn (Nusaybin) ilçesinde uzman çavuş Eyüp K.’nin “hile kullanarak cinsel amaçla çocuğu, hürriyetinden yoksun kılma” ve “çocuğun cinsel istismarı” suçlarından tutuklu yargılandığı davanın ikinci duruşması Mardin 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.
Duruşmaya fail uzman çavuş tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanırken, sanığın aile ve avukatları duruşma salonunda bulundu.
Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada, Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) Mêrdîn Şube ve Mardin Barosu Çocuk Hakları Merkezi katılma talebinde bulundu. Ardından söz alan avukatlar failin tutukluluk halinin devamı ile cezalandırılmasını talep etti.

KOMUTANLARI TACİZCİYİ SEVİYORMUŞ!

Tacizcinin avukatı, çocukların arabaya bindirilmesini normalleştirdi, fail için “Komutanları tarafından sevilen sayılan bir insan” dedi.
Duruşmada ara kararını açıklamayan mahkeme heyeti, ÖHD ve Mardin Barosu Çocuk Hakları Merkezi’nin davaya katılma taleplerini reddederek, failin adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi. Duruşma 1 Şubat 2024 tarihine ertelendi.