TAJÊ: Öncü kadınların katledilmesi öfkemizi daha da büyütecek

Kerkük’te uğradığı silahlı saldırıda katledilen Kürt devrimci kadın Firyal Süleyman Halid için kitlesel bir basın açıklaması düzenleyen TAJÊ, öncü kadınların katledilmesinin öfkelerini daha da büyüteceğini duyurdu.

Kerkük’te 18 Ocak’ta Kürt kadın devrimci Firyal Süleyman Halid’in silahlı saldırı sonucu katledilmesine yönelik tepkiler büyüyerek devam ediyor. Şengal’in Sinûn nahiyesinde kitlesel bir basın açıklaması düzenleyen Êzidî Özgür Kadın Hareketi (TAJÊ), katledilen her öncü kadının öfkelerini daha da büyüteceğine dikkat çekerek mücadele kararlılığını belirtti.


ŞEHİT FIRYAL’IN EZİLENLERİN MÜCADELESİNDE EMEĞİ BÜYÜK”

TAJÊ adına açıklama metnini okuyan TAJÊ Koordinasyon Üyesi Neam Bedel, KDP ve Türk devletinin Firyal Süleyman’ın katledilmesindeki ortaklığına işaret ederek şunları söyledi: “Firyal Süleyman, 31 yıl boyunca mücadele etti. Şehit Firyal’ın ezilenlerin mücadelesindeki emeği çok büyüktü. Ömrünü mücadeleye adayan Şehit Firyal, Kerkük’te işgalci Türk devleti ve çeteleri tarafından katledildi. Kadınlar nerede olurlarsa olsunlar işgale karşı geldiklerinde katlediliyorlar.

İşgalci Türk devletinin KDP ortaklığıyla kadın yoldaşlarımızı katletmesi ilk değildir. KDP ve işgalci Türk devleti kadının gücünden korkuyor. İyi bilsinler ki biz kadınlar korkmuyoruz. Kadınları hedef aldıkça onların yerleri doldurulacak ve katledilenlerin hesabı sorulacaktır.”