TCŞ’nin üçüncü kongresi sona erdi

TCŞ üyesi gençler yeni mücadele yılında gerçekleşecek olan eylem tarzı üzerine değerlendirmeler yaparak, yeni dönem kararlaşmasına ulaştı. Gençler Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü sağlayacaklarını ifade etti.

 Paris’te gerçekleştirilen kongrede bir araya gelen Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) üyesi gençler, “Önder APO’ya Özgürlük Kürt Sorununa Çözüm” hamlesini zafer ile tamamlayacaklarını belirtti. 

Siyasal süreç değerlendirilmelerinin yapıldığı kongrede aynı zamanda geçen 2 yıl içerisinde TCŞ üyelerinin Avrupa’da gerçekleştirdiği eylem ve etkinliklerin analizleri de yapıldı. Yeni dönemin planlanması ise geçen iki yılın özleştirisi temelinde kararlaştırıldı.

ÖNDER APO’NUN FİZİKİ ÖZGÜRLÜĞÜNÜ SAĞLAYACAĞIZ

Devrimci gençler aldıkları kararlar ile yapılan tüm eylem ve etkinliklerinin temelinde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü olduğunu belirtip, mücadeleyi daha da örgütleyerek bunu gerçekleştireceklerini ifade etti.

Ayrıca gençler Avrupa’da oluşan yoz yaşam ve gençliğin zorunlu göçe yönlendirilme politikalarına yönelik Faşist TC devletinin özel savaş yöntemlerine karşı daha da örgütlü bir şekilde çalışmalarını güçlendireceklerini bildirdi.  

Gençler yaptıkları tartışmalarda kültür, toplumsallaşma gibi konuları geniş ele alıp, örgütlü gençlikle Avrupa’da sorunlarla tek başına kalan her gence ulaşma hedefini belirlediler.

Yapılan değerlendirmelerin sonrasında gençler, Avrupa’dan özgürlük saflarına katılan şehitler için hazırlanan sinevizyon gösterimi gerçekleştirdiler. Sinevizyon sonrası TCŞ 3. Kongresini kutlayan ve selamlayan Komalên Ciwan başta olmak üzere Brezilya, Şengal ve Rojava’dan gelen videolu mesajlar izlendi.

Gelen videolu mesajlarda en çok dikkat çekenlerden birisi de QSD genel komutanı Mazlum Abdi’ni yolladığı mesaj oldu.

Mazlum Abdi özellikle örgütlü bir gençlikle gerçekleşen Rojava devrimine dikkat çekip, toplumsal inşanın öncüsü olan gençliği rol ve misyonlarına değindi. Avrupa’da bulunan gençler olarak tüm gençliği örgütlememiz gerektiğini, tüm gençlere sahip çıkılması gerektiğini dile getirdi.

İzlenen sinevizyon gösterimi sonrası Tevgera Ciwanên Şoreşger 3. Kongresi Şehit Dîdar Harûn ve Şehit Berxwedan Çiyager’e adandı.