Tekin: Belediyeleri geri alacağız

DEM Parti Amed İl Eşbaşkanı Pınar Sakık Tekin, 8 Mart ve 21 Mart heyecanını sandıklara taşıyıp belediyeleri geri alacaklarını söyledi.

Kayyumların bir kez daha belediyeleri gasp etmesine izin vermeyeceklerini belirten DEM Parti Amed İl Eşbaşkanı Pınar Sakık Tekin, “Bunun için güçlü bir taban oluşturacağız. Sandık öncesi ve sonrası halkımızın iradesine, kazanımlarına sahip çıkacağız” dedi.

Amed Büyükşehir Belediyesi için ikinci tur 23 Ocak’ta sonlandı; Serra Bucak ve Doğan Hatun, Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayları oldu. ANF’ye konuşan DEM Parti Amed İl Eşbaşkanı Pınar Sakık Tekin, halkın talep ve önerileri doğrultusunda ön seçim kararı aldıklarını belirterek, “Zor oldu, birçok konuda eksiklerimiz oldu, ancak halkımızla beraber biz de bu yöntemi ilk kez tecrübe ettik. Tekniki anlamda birçok eksiklik yaşadık. Bir sonraki dönem için bunların tümünü aramızda tartışacağız ve bir dahakine daha güçlü hayata geçirmeyi amaçlayacağız. Genel olarak güçlü bir süreç geçirdik. Yaklaşık bir aydır Kurdistan’ın 90 merkezinde ön seçim gerçekleştirdik. Amed’de de 17 ilçemizde ön seçimimizi gerçekleştirdik” dedi.

BEKLENTİNİN ÜSTÜNDE KATILIM

Partiye çalışmış, gönül vermiş, Barış Anneleri, tutsak yakınları, Gençlik Meclisi üyeleri, Kadın Meclisi üyeleri, sivil toplum örgütleri ve daha önce mali meclislerde çalışmış kişilerden delege listesi oluşturduklarını söyleyen Pınar Sakık Tekin, “Beklediğimizin çok çok üstünde bir katılım oldu. Bazı yerlerde itirazlar ve iptaller söz konusu oldu ve demokratik olabilmesi için gelen itirazları değerlendirdik, birçok yerde seçimleri yeniledik. Buna rağmen çok büyük bir oranda katılım vardı. Aslında irademizi çalanlara da bir cevaptı” diye konuştu.

YSK’YA YENİDEN İTİRAZLAR

‘Seçmen’ taşıma, hayali adresler gibi hilelere işaret eden Tekin, şunları söyledi: “Özellikle Kulp, Hazro, Lice, Dicle, Kocaköy’de buna dönük şikayetler alıyoruz. İlçelerden partimize bu konuya ilişkin raporlar geliyor. Bizler de parti olarak buna dönük itirazlarımızı yaptık, ancak itirazlarımıza ret cevabı geldi. Biz seyyar seçmenlere ilişkin YSK’ya yeniden bir itirazda bulunacağız. Bu konuda YSK‘nın da görev ve sorumluluklarını yerine getirmesini talep ediyoruz. Adil ve hakkaniyetli bir seçim olması için YSK’nın taleplerimizi ciddiye alması gerekiyor.”

KAZANIMLARIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ

Kayyumlar eliyle Kurdistan’da özel savaş politikalarının daha da fazla devreye konulduğunu ifade eden Tekin, kayyumlara ve özel savaş politikalarına sandıklarda cevap verileceğini kaydetti.  Sadece sandıkları da beklemediklerini, bu zihniyete karşı bulundukları her alanda mücadeleyi güçlendireceklerini belirten Tekin, şöyle konuştu: “Kayyumların bir kez daha belediyelerimizi gasp etmesine izin vermeyeceğiz. Bunun için güçlü bir taban oluşturacağız. Şu an aday olan ve seçilmesi durumunda eşbaşkan olacak arkadaşlarımızla birlikte partimiz olası bir kayyum atamasına karşı o belediyeleri sonuna kadar sahiplenecektir. İrademizin bir kez daha gasp edilmesine göz yummayacağız. Bu belediyeler halkındır ve halkın olana sahip çıkacağız. Parti olarak sandık öncesi ve sonrası halkımızın iradesine, kazanımlarına sahip çıkacağımızın sözünü bir kez daha veriyoruz. Hiçbir gasp karşısında sessiz kalmayacağız.”

KAYYUMLARA SON VERECEĞİZ

8 Mart ve 21 Mart ruhuyla 31 Mart seçimlerini karşılayacaklarını söyleyen Tekin, “8 Mart Kadınlar Günü ve 21 Mart Newroz heyecanını sandıklara taşıyacağız. Güçlü ve coşkulu bir seçim süreci geçireceğiz. Baharın gelişini de gasp edilen belediyelerimizi geri alarak kutlayacağız. Kurdistan kentlerinde kayyum politikalarını sonlandıracağız” dedi.