Toplantı ve konferanslar önümüzdeki süreç için büyük bir adım

Yaptıkları halk toplantıları ve konferanslarla önümüzdeki süreçte güçlü bir yol haritası çizeceklerini söyleyen HDP eski Milletvekili Kemal Bülbül, bu sürecin büyük bir adım olduğunu söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 4. Olağanüstü Kongresi'ni yarın Ankara Dünya Ticaret Merkezi’nde gerçekleştirecek. Kongrede Aynı zamanda tüzük değişikliğine de gidilecek olan kongrede, Parti Meclisi (PM) sayısında da daralmaya gidilecek. Buna göre şu an daimi olan 100 PM üye sayısı ile yedek 50 üye sayısında değişiklik yaşandı. HDP’nin, eş genel başkan adaylarının Sultan Özcan ve Cahit Kırkazak olduğu öğrenildi.

Kongre öncesinde değerlendirmelerde bulunan HDP eski Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, yaptıkları halk toplantıları, ziyaretler ve konferansların HDP Olağanüstü Genel Kongresi için büyük bir adım olduğunu belirtti.

Bu etkinliklerde değerlendirilen en önemli konuların başında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecrit ve Kürt sorunun çözüm yöntemleri olduğunu söyleyen Bülbül, “Bugün Ankara İl Konferansımızı gerçekleştirdik. Ankara'yı çok iyi bilen daha önce HADEP İl Başkanlığı yapmış birisi olarak bugünkü konferans katılımını oldukça olumlu buldum. Üst düzey değerlendirmeler, öneriler yapıldı. Hem kadın arkadaşlar hem de genel katılım tarafından seçim yönteminden tutalım, yerellerdeki sorunlara, yerel merkez ilişkilerinden tutalım, genel olarak politika üretme biçimine kadar sorumluluk duyan önerilerde bulunuldu. Bu önerilerin birçoğu tabii ki merkezi konferansa yansıyacak” diye konuştu.

ELEŞTİRİLERİ ALIP DAHA ETKİLİ SİYASET YAPACAĞIZ

Genel seçimler sonrası halkla toplantılar yaptıklarını ve onlarca kurumla görüştüklerini vurgulayan Bülbül, HDP, Yeşil ve Sol Parti, Demokratik Toplum Partisi (DBP) ve Demokratik Toplum Kongresi’nin (HDK) katılımıyla çok ciddi bir yüzleşme süreci geçirdiklerini belirtti.

Bülbül, önümüzdeki süreçte Kürt Halk Önderi Öcalan’a dönük sistematik olarak uygulanan tecridin kırılması ve Kürt sorununun demokratik yollarla çözülmesi için daha etkili bir muhalefet yürüteceklerini vurgulayarak, “Bu konferansların en önemli gündemi Kürt sorununda neden daha üretken olamadığımızı değerlendirmemizdi. Ayrıca Öcalan’a uygulanan sistematik tecrit de konferansımızın konusuydu. En önemli başlıklar bu iki konudur. Bu sorunları konferanslarımıza, daha sonra genel kurulumuza taşıyacağız. Ve buradan çıkan sonuçla yeni dönemi karşılayacağız. Yerel yönetim seçimlerini, belediye seçimlerini karşılayacağız” dedi.

HDP’nin her türlü baskıya karşı yoluna devam ettiğini belirten Bülbül sözlerini şöyle sonlandırdı: “HDP'ye dair kapatma davası henüz sonuçlanmadı. Devletin ilgili kurumlarının, bizim nasıl adım atacağımızı, hangi pozisyonda duracağımızı gözlemleyip ona göre bir karar alacaklarını bildiğimizden biz de onların tavrını önceden sezdiğimiz için ona göre bir tavır almak durumundayız. HDP bir parti olarak tabii ki var olacak. Ama asıl enerji, asıl çalışma performansı şu anda adı Yeşil Sol Parti olan, kongrede ise yeni isim, yeni parti meclisi, yeni MYK, yeni eş genel başkanlarla devam edecek olan parti olacak.”