Tuncer Bakırhan: Seçimlerde gereken cevabı vereceğiz

DEM Parti Antalya İl Kongresi'nde konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, yerel seçimlere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Bakırhan, kongrede yaptığı konuşmada, tutsak siyasetçiler HDP eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş ve Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gülten Kışanak ile de görüştüklerini belirterek, her üç siyasetçinin selamlarını iletti.

Ekonomik krize değinen Bakırhan, geçim sıkıntılarına, emekli maaşlarının yetersizliğine ve sefalet içinde yaşamaya dikkat çekerek, bu sorunların nedeninin ayrımcı ve ırkçı politikalar olduğunu ifade etti.

Bakırhan, Kürt sorununun çözülmemesini ve 800 milyar dolar harcanmasını eleştirerek, yaşanan çatışmalara son verilmesi gerektiğini vurguladı.

DEM Parti Eş Genel Başkanı, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Ekonominin düzelmesi için, emeklinin insanca bir ücret alması için, Antalya’daki gençlerin iş ve aş bulması için bu savaşı bitirin. Bu savaş durmazsa gençlerimiz umutsuz, göç yollarında, insanlarımız büyük bir umutsuzluk ve çaresizlik içerisinde yaşamaya devam edecektir."

Bakırhan, DEM Parti'nin demokratik çözüm için mücadele ettiğini ve bu mücadeleye herkesin katkı sunması gerektiğini belirterek şöyle devam etti: "Kürtler anadilini konuşsun, Aleviler eşit yurttaş olsun, demokrasi olsun diyen başka bir zemin olsaydı biz de o zeminde olurduk. Birlikte bir yaşam için bu zeminin güçlendirilmesi gerekiyor. Bunu güçlendirmek bizim boynumuzun borcudur. Kurdistan coğrafyasını bir laboratuvar olarak kullanıyorlar. Orada hak arayanları içeri atıyorlar. Buralara gelmeyeceğini düşünmeyin. Faili meçhul cinayetleri oradan başlattılar, oradan Antalya’dan devam ettirdiler. İnsanların malına mülküne çökmeyi Kürtlerden başlattılar. Sonra Türkiye topraklarına yaydılar. DEM Parti’ye sahip çıkmaya, katılmaya davet ediyorum."

BİZİ YOK SAYANLARLA İŞBİRLİĞİ YAPMAYACAĞIZ

Bakırhan, Antalya'da Kent Uzlaşı'sını esas alacaklarını ve yerel seçimlerde halkın iradesini yansıtacak adaylarla yola devam edeceklerini belirtti.

CHP yönetimindeki Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne eleştirilerde bulunan Bakırhan, "Bizi yok sayan, AKP ve MHP gibi yaklaşan insanlara ne oy ne de işbirliği yapmayacağımızı buradan ilan ediyorum" dedi.

Son olarak, Bakırhan şu ifadelerle konuşmasını noktaladı: "Kurdistan’da irademizi yok sayanlara halklarımız cevap verecektir. İrademiz asla peşkeş çekilemeyecek, yok sayılamayacak. Kurdistan’da irademizi yok sayanlara, oyumuzu alıp bize sırtını dönenlere, seçimlerde gereken cevabı siz değerli halklarımızın vereceğini belirtmek istiyorum."

Mali ve faaliyet raporlarının okunması tek listeyle seçime gidilerek, Hülya Can ve İhsan Nergiz, yeni eşbaşkanlar seçildi.