GÖRÜNTÜLÜ

Türk devletinin işgal ve soykırım saldırıları sürüyor

Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye ve Şengal'e yönelik işgal ve soykırım saldırıları sürüyor. Saldırılarda çok sayıda kişi katlediliyor. İç Güvenlik Güçleri, saldırıların bilançosunu açıkladı.

İç Güvenlik Güçleri Genel Komutanlığı, işgalci Türk devletinin son 12 saatte yaptığı saldırıların bilançosunu açıkladı.

 Açıklamada "İşgalci Türk ordusu dün geceden bugün saat 12.00'ye (24 Ekim 2024 Perşembe) kadar köyleri, hizmet yerlerini ve çok sayıda güvenlik noktasını hedef aldı" denildi.

Açıklamada şu bilgiler verildi:

"İşgalci Türk ordusu, Rojava'nın Til Werd, Cizîre kantonunun Til Temir kentine bağlı Xirbe Şîr, Rabîat, Tewila, Til Tewil, Til Kêfçî ve Um El Kêf köylerini top, havan ve ağır silahlarla bombaladı. Ayrıca Efrîn-Şehba kantonunun Um El Qura, Tinib, Til Rıfet köyleri de 55 top mermisi ve 11 havan mermisiyle bombalandı.
Eş zamanlı olarak silahlı insansız hava araçları ve savaş uçakları Cizre ve Fırat bölgelerindeki altyapı ve hizmet tesislerini bombaladı.

Bombalanan yerler şöyle:

Amûdê elektrik istasyonu, Qamişlo tahıl ambarları, Koçerat petrol istasyonu (2 kez), Seida petrol istasyonu (3 kez), Oda petrol istasyonu (2 kez), Amûdê fırını, Dêrik fırını, Kobanê elektrik istasyonu (3 kez), Rîmêlan petrol istasyonu (10 kez). Qamişlo, Dêrik ve Kobanê’de 8 sivil işyeri de bombalandı.
İnsansız hava araçları Fırat kantonunda 4 kontrol noktamızı, Qamişlo’da 6 kontrol noktamızı bombaladı.
Saldırıların sonucunda 2’si çocuk 12 kişi şehit düşerken, 25 kişi de yaralandı.
İşgalci Türk devletinin Cizre, Fırat ve Şehba’ya yönelik saldırıları devam ediyor.
Tüm gücümüzle halkımızın güvenliğini sağlamak için çalışmaya devam edeceğiz.”
İşgalci Türk devleti dün geceden beri Kobanê çevresini bombalıyor. Saldırılarda İç Güvenlik Güçleri kontrol noktaları, fırın, elektrik istasyonu ve hizmet kurumları hedef alınıyor. İnsansız hava araçlarıyla bombalama yapıldı. Saldırıda güvenlik güçlerinden 3 kişi ağır yaralandı. Ağır yaralanan İç Güvenlik Güçleri üyesi Hanuş Beke, bu sabah şehit oldu. Şehit Hanuş Beke'nin naaşı saat 15.00'te Şehit Dicle Şehitliği’nde törenle defnedilecek.
Yine Kobanê'deki elektrik santraline yapılan saldırıya ilişkin Fırat Kantonu Enerji Kurulu'nun açıklama yapacağı sırada, işgalci Türk devleti elektrik santraline saldırı düzenledi. Aynı zamanda, Kobanê'nin batısındaki Şiyûxa Jorîn köyü de obüslerle bombalandı.

BİR ÇOCUĞU YARALADILAR

Türk devleti, SİHA'lar ve ağır silahlarla genel hizmet binalarını, kentin giriş-çıkışlarını, Girê Spî kırsalını ve M4 karayolunu hedef alıyor.
Saldırılarda 3 yaşındaki Nadiya Mistefa isimli çocuk yaralandı. Çocuk tedavi altına alınmak üzere Kobanê hastanesine kaldırıldı.
Çok sayıda hizmet kurumunda hasar meydana geldi.
İşgalciler Amûdê'nin Hasda köyünü de bombaladı.
Yine işgalci Türk devletine ait SİHA’lar Rîmêlan beldesini bombaladı. Eş zamanlı olarak Qereçox Dağı ve Eyn Tawîl köyü bombalandı.

DRONE ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

İşgalci Türk devleti, Efrin-Şehba kantonunun Şeala, Dêr Qaq, Semoqa, Til Medîq köyleri ve Şehba Barajı’nı bombalıyor. Köylerin en az 150 obüs mermisi ile hedef alındığı öğrenildi.
Yine işgalci Türk devleti ve çetelerine ait bir bomba yüklü drone Şera beldesinin Şewarxa köyü semalarında etkisiz hale getirildi.

PETROL İSTASYONU BOMBALANDI

İşgalciler, Tirbespiyê’de bulunan Babasî petrol istasyonunu bombaladı.
Kêl Hesnak köyünde bulunan istasyona yönelik yapılan saldırının sonucuna ilişkin bilgi edinilemedi.