‘Türk devletinin saldırıları sistematik bir soykırımdır’

Mısır eski Dışişleri Bakan Yardımcısı Şerif Şahin ve siyasetçi Taha Elî, Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye ile Başûr’a yönelik saldırılarının sistematik bir soykırım olduğuna dikkat çekti.

Mısır eski Dışişleri Bakan Yardımcısı Şerif Şahin, Kuzey ve Doğu Suriye’de sivillerin ve yaşam alanlarının hedef alındığı saldırılara tepki gösterdi.

İsrail’in Gazze’de yaptığı katliamları Türk devletinin de Kuzey ve Doğu Suriye’de yaptığını söyleyen Şahin, “Türk devleti Kürtleri yok etmek istiyor. Kürt halkının yaşam alanlarına saldırıyor, zarar veriyor. Bu saldırılarla insanların topraklarını terk etmesini, yerlerinden edilmesini istiyor” diye konuştu.  

Uluslararası araştırmacı ve siyasetçi Taha Elî ise, Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye ile Başûr’a yönelik saldırılarının sistematik bir soykırım olduğuna dikkat çekti.

PKK ve Türk devleti arasında bir savaş yaşandığını sözlerine ekleyen Taha Elî konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: “Türkiye, Kürt halkını ortadan kaldırmak ve katletmek için harekete geçiyor. Bu yüzden Rêber Apo, yıllardır İmralı Cezaevinde esir tutuluyor. Fransa’nın Başkenti Paris’te Sakine Cansız’ın katledilmesi yine son olarak Süleymaniye’de Jineoloji Akademisi Üyesi ve Kürt gazeteci Nagihan Akarsel’in kirli bir plan sonucu suikasta uğrayarak hayatını kaybetmesi Türk devletinin Kürt halkına yönelik soykırım politikalarının sonucudur.”