Tutsak gazeteci ve yazarlara kart

Kürt PEN ve Kürt Edebiyatçılar Derneği, tutsak yazar ve gazetecilere kart gönderdi.

Kürt Yazarlar Birliği (Kürt PEN) ve Kürt Edebiyatçılar Derneği, Dünya Hapisteki Yazarlar Günü nedeniyle Amed’in Bajarê Nû (Yenişehir) ilçesinin Ofis semtinde bulunan PTT şubesinden tutsak yazar ve gazetecilere kart gönderdi. Kart gönderimi ardından yapılan eyleme sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri katıldı.

Kürt PEN Eşbaşkanı Ömer Fidan, "İfade ve düşünce özgürlüğünü savunmaya devam edeceğiz, mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Kürt Edebiyatçılar Derneği Eşbaşkanı Fatma Taşlı Tunç ise bütün tutsak yazarların özgürlüğüne kavuşması gerektiğini söyledi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Amed İl Eşbaşkanı Sultan Yaray da düşünceleri gerekçesiyle yazarların cezaevine konulmasının büyük bir utanç olduğunu belirterek, “Dünyada hiç kimse düşünceleri yüzünden cezaevine atılmamalıdır. Buradan cezaevinde olan tüm tutsak yazarlara selamlarımızı gönderiyoruz. Özgür günler yakın” diye belirtti.

DFG’YE ZİYARET: KÜRT GAZETECİLERE BASKIYI KINIYORUZ

Açıklamanın ardından Kürt PEN Eşbaşkanı Ömer Fidan, Kürt Edebiyatçılar Derneği eşbaşkanları Fatma Taşlı Tunç ve Rêdur Dijle ve Mezopotamya Kadın Gazeteciler Derneği (MKG) Eşbaşkanı Roza Metina, Dicle Fırat Gazeteciler Derneği’ni (DFG) ziyaret etti.

Kürt Edebiyatçılar Derneği Eşbaşkanı Fatma Taşlı Tunç Kürt gazetecilere yönelik baskıları kınadı.

DFG Eşbaşkanı Serdar Altan da, Kürt yazar ve gazetecilerin baskılar altında hakikati yazdığını dile getirdi. Aralarında DFG Eşbaşkanı Dicle Müftüoğlu’nun da olduğu birçok meslektaşının hala tutsak olduğunu hatırlatan Altan, “90’lı yıllardan bu yana baskılar devam ediyor. Ancak bunun karşısında bir direnişte var. Bugün de hem çalışmalar hem de direniş devam ediyor. İnanıyorum ki dışarıda devam eden mücadele, baskıları azaltacaktır” ifadelerini kullandı.