Tutsak Yazar Çeper: Açlık grevinden sonra saldırmaya başladılar

Sincan'da tutsak bulunan Yazar Ramazan Çeper, açlık grevlerinden sonra cezaevinde saldırı ve baskıların arttığını açıkladı.

Sincan 2 Nolu Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'nde (YGC) bulunan tutsak Yazar Ramazan Çeper, ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde yaşadıkları hak ihlallerini paylaştı. Çeper, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için başlayan açlık grevlerinin ardından tutsaklara yönelik saldırıların arttığını söyledi.

FİZİKİ SALDIRI

Sistematik bir biçimde koğuşlara baskınlar yapıldığını, tutsakların koğuşlarının gerekçesiz bir şekilde değiştirildiğini ifade eden Çeper, bu duruma karşı çıkan tutsakların darp edildiğini belirtti. Çeper, “Koğuşlarımızı değiştirdiklerinde eşyalarımızı toplamamıza bile izin vermiyorlar. Yazılarımıza el koyuyorlar. Benim de bugün koğuşum zorla değiştirildi. Koğuşumu değiştirdikleri sırada ellerimi ters kelepçe şeklinde çevirdiler. Sağ kolumda izler oluştu” dedi.
Aynı koğuştaki tutsakların bilinçli olarak farklı koğuşlara dağıtıldığını söyleyen Çeper, şöyle konuştu: Tutsakların birbiriyle iletişimini kesmek istiyorlar. Her bir koğuşu başka bir bloka gönderiyorlar. Telefon ve aile görüşüne çıktığımız zaman gardiyanların provokasyonlarına maruz kalıyoruz. En son görüşe çıktığım zaman görüşten döndüğümde beni de darp ettiler. Göğsüme yumruk attılar."

'İRADEMİZİ KIRAMAZLAR'

Hukukçulara çağrıda bulunan Çeper, yaşanan hak ihlallerine karşı avukatların tutsaklarla görüşmesi ve hukuki yollara başvurmasını istedi. Bu baskıların tutsakların iradelerini kırmayacağının altını çizen Çeper, tecrit kırılana kadar eylemlerin sürdürüleceğini söyledi.