Kırıkkale Cezaevi’nde neler yaşanıyor?

Kırıkkale F Tipi Cezaevi’ndeki baskılar, tutsaklar tarafından raporlaştırıldı.

Kırıkkale F Tipi Cezaevi’ndeki tutsaklar Ekim ayında uğradıkları baskıları raporlaştırdı.

Raşit Dörtyol isimli tutuklunun 1 Kasım’da yazdığı mektupta yer verilen raporda, şu ihlaller sıralandı:

“*2-3 Ekim ve 23-24 Ekim tarihlerinde açık görüş var denilerek, 16 Ekim’de baskın arama yapılarak sohbet hakkımız engellendi.

*Ekim ayında 50 saat olan sohbet hakkımızın 35 saati engellenerek 15 saatlik sohbet hakkımız kullandırıldı.

*Güvenlik adı altında yapılan aramalar keyfiyete dönüştü. 2, 13 ve 18 Ekim günleri baskınlı arama yapıldı. 4 ve 16 Ekim günlerinde genel arama yapıldı. Bu aramalarda ‘inceleyeceğiz’ denilerek 5 kitaba el konuldu ve kitaplar geri verilmedi.

*Raşit Dörtyol 24 Ekim’de annesinin vefatını öğrendi ancak annesinin cenazesine katılmasına izin verilmedi.

*Mehmet Bıldırcın 24 Ekim’de Diş Polikliniğine sevk edildi ancak kelepçeli tedavi dayatıldı. Kelepçeli tedaviyi reddeden Bıldırcın Polikliniğin 3. katından ring aracına kadar kelepçesinden tutularak sürüklendi. Her iki bileğinde kesikler ve yüzünde darp izleri oluştu.

*Her hücrenin çatısına hücrelerin havalandırmasını ve içini de görecek şekilde kameralar takıldı. Güvenlik adı altında özel yaşam alanlarımız gözetleniyor.

*Yazdığımız dilekçeler işleme konulmuyor. Defalarca dilekçe yazdığımız halde dilekçelerin işlem numaraları tarafımıza verilmiyor.

*Çeşitli rahatsızlıklarımızdan dolayı hastaneye sevk yazılarımız var ancak hastanelere sevk edilmiyoruz. Tedavi hakkımız gasp ediliyor.

*Havaların soğumasına, sıcaklığın düşmesine rağmen kaloriferler yakılmıyor. Yüzlerce insana soğuk işkencesi yapılıyor.

*Hakkımızda verilen disiplin cezaları için itirazlarımız sonucu infaz hakimliğine gönderiliyor fakat infaz hakimliği duruşmaları SEGBİS yolu ile yapıyor. Savunma hakkımız engelleniyor ve disiplin cezaları olduğu gibi onaylanıyor.”