Uluslararası Komplo Kıbrıs’ta uzun yürüyüşle protesto edildi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 15 Şubat Uluslararası Komplosu, yıl dönümünde Kıbrıs’ta yaşayan Kürtler ve dostları tarafından gerçekleştirilen bir uzun yürüyüş ile protesto etti.

Komployu protesto etmek için sabahın erken saatlerinde başkent Lefkoşa’nın 20 kilometre uzağındaki Dali ilçesinde bir araya gelen eylemciler, buradan yürümeye başladı. 

Şiddetli yağmura rağmen gerçekleştirilen yürüyüşte, “Öcalan’a Özgürlük” yazılı pankart ve Abdullah Öcalan posterleri taşıyan eylemciler sık sık, “Öcalan’a özgürlük”, “Bijî Serok Apo”, “Selam selam İmralı ‘ya bin selam”, “Bê Serok Jiyan Nabe” ve “Kurdistan faşizme mezar olacak” sloganları attı.

Başkent Lefkoşa’nın en işlek caddelerinden geçen eylemcilere Kıbrıs halkı yoğun ilgi gösterdi. Çevredekiler zafer işaretleriyle eylemcilere destek verdi.

Yürüyüş boyunca uluslararası 15 Şubat komplosu ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan ağırlaştırılmış tecridi anlatan bildiriler dağıtıldı.

Lefkoşa’da bulunan Yunanistan Konsolosluğu önünde özgürlük yürüyüşçülerini kalabalık bir kitle karşıladı. Konsolosluk binası önünde miting yapan eylemciler burada Yunanca bir bildiri okundu. Ardından Kürt siyasetçi Lezgin Serhat kısa bir konuşma yaptı. 

“Önder Apo tarihte eşi benzeri olmayan 25 yıllık direnişi ile komplocu güçlere en iyi cevabı vermiştir” diyen Serhat, “şimdi bu direnişi özgürlüğe dönüştürme zamanı gelmiştir” ifadelerini kullandı.  Kürt halkının artık bu tecride karşı tahammülünün kalmadığını belirten Serhat, herkese Önder Öcalan’a Özgürlük Kampanyasına katılma çağrısında bulundu. 

Konuşmaların ardından eylem, kadın eylemciler tarafından konsolosluk kapısına bırakılan siyah çelenk ile son buldu.