Vekillerden Boğaziçi Köprüsü'nde kayyum protestosu

İstanbul'un DEM Parti milletvekilleri, Colemêrg Belediyesi'nin gasp edilmesini protesto etmek amacıyla Boğaziçi Köprüsü'ne dikkat çekici bir eylem gerçekleştirdi.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüsü Cengiz Çiçek, İstanbul milletvekilleri Kezban Konukçu ve Celal Fırat, Colemêrg Belediyesi'ne kayyum atanmasına tepki olarak Boğaziçi Köprüsü'nde bir araya geldi. Köprüye "Kayyım Defol" pankartı asıldı.

CENGİZ ÇİÇEK: BİZ KAZANACAĞIZ

Eylemin ardından konuşma yapan HDK Eşsözcüsü Cengiz Çiçek, kayyum atamalarının demokrasiye darbe vurduğunu belirterek, "Gezi'den Kobanê'ye, İstanbul’dan Hakkari'ye kadar her yerde kaybeden darbeciler olacak. Kazanan ise Türkiye ve Kürdistan halkları olacak. Biz kazanacağız" dedi.

KEZBAN KONUKÇU: BİRLİKTE HAREKET ETMELİYİZ

DEM Parti milletvekili Kezban Konukçu, Kürt halkının iradesinin sürekli olarak gasp edildiğine dikkat çekerek, "Kürt halkının iradesinin gasp edilmesi demek, tüm halkların iradesinin gasp edilmesi demektir. Bu yalan ve talan düzenine son vermek için demokratik kitle örgütleriyle birlikte hareket etmeliyiz. Hep birlikte, insanların eşit ve kardeşçe yaşayabildiği bir ülkeyi kurmak için mücadele etmeliyiz" dedi.

CELAL FIRAT: HALKIN İRADESİ GALİP GELECEK

DEM Parti milletvekili Celal Fırat ise, "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" ilkesine vurgu yaparak, "Eğer egemenlik gerçekten halkınsa, o zaman halkın iradesine saygı göstermeliyiz. Zafer bizimdir ve halkın iradesi galip gelecektir" şeklinde konuştu.

Milletvekilleri, konuşmalarının ardından alkışlar ve "Bijî berxwedana Colemêrg" sloganları eşliğinde eylemlerini sonlandırdı.