GÖRÜNTÜLÜ

Wan Belediyesi Eş Başkanları basına yönelik baskılara tepki gösterdi

Wan Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Abdullah Zeydan ve Neslihan Şedal, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü dolayısıyla basın temsilcileri ile bir araya gelerek, baskılara tepki gösterdi.

Eşbaşkanların yanısıra Genel Sekreter Cavit Tatar ve Basın Danışmanı Serdar Altan, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü vesilesiyle kentte faaliyet yürüten basının temsilcileriyle bir araya geldi.

Wan'da ilk defa 3 Mayıs Basın Özgürlüğü nedeniyle düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Wan Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanı Serdar Altan, " Böylesi bir günü seçmemizin nedeni ülkenin basın özgürlüğü açısından içinde bulunduğu durumdur. 30 yıldır gazetecilere yönelik baskılar ortada ve basın özgürlüğü yol kat etmedi. Buna karşı bir mücadelede var." diye konuştu.

Eş Başkan Neslihan Şedal, 3 Mayıs'ın basın özgürlüğü günü ilan edildiği 1993 yılında onlarca gazetecinin katledildiğini hatırlattı. “Birçok arkadaşımız faili meçhul cinayetlerde katledildi” diyen Neslihan Şedal, özellikle basında çalışan kadın gazetecilerin verdiği emeklere dikkat çekti.

Eş Başkan Abdullah Zeydan da konuşmasını gece saatlerinde yaşamını yitiren Gazeteci Celal Başlangıç'ı  anarak başladı. Celal Başlangıç'ın cesur bir gazeteci olduğunu belirten Zeydan, "Hakikatı topluma bütün yönleriyle açığa kavuşturduğu için katledilen tüm basın emekçisi arkadaşlarımızı rahmetle saygıyla anlıyoruz. Bir ülkenin demokratik düzeyi basının özgürlük düzeyiyle ilgilidir. Basın yönelik baskılar, gazetecilerin görevlerini yaparken, görevlerinin suç sayıldığı bir dönemden geçiyoruz. Geçen hafta üç basın emekçisi arkadaşımız tutuklandı. Bu baskıların son bulmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. 

Eş Başkanlar daha sonra basın mensuplarının sorularına yanıt verdi, önerilerini dinledi.