Wan’da halk buluşmalarında tecride tepki

Wan’ın birçok ilçesinde düzenlenen halk buluşmalarında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride tepki gösterilerek, özgürlüğü talep edildi.

Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) ve Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUHAY-DER) öncülüğünde Wan'ın ilçelerinde düzenlenen halk buluşmalarında, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit ve cezaevlerinde yaşanan ihlallere dikkat çekildi.

Erdîş (Erciş), Bêgirî (Muradiye), Qelqelî (Özalp) ve Serav (Saray) ilçelerinde gerçekleştirilen buluşmalara, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, Tevgera Jinên Azad (TJA), Halkların Demokrasi ve Eşitlik Partisi (HEDEP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yöneticileri ve çok sayıda kişi katıldı.

TUHAY-DER Eşbaşkanı Edibe Babur, Öcalan üzerindeki tecridin devam etmesinin nedeninin iktidarın halkın taleplerinden korkmasından kaynaklandığını belirterek, Öcalan'ın felsefesinin halk arasında yaşatıldığını, cezaevlerinde baskı ve işkence yapıldığını dile getirdi.

Edibe Babur, "Sayın Öcalan fiziken tutuklu olabilir, ancak düşünceleri her yerde yaşam buluyor. Fakat biz artık Sayın Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü istiyoruz. Bunun için çalışmalar yürüteceğiz" dedi.

HEDEP Wan İl Eşbaşkanı Veysi Dilekçi, yıllardır Kürt coğrafyasında büyük savaşlar yaşandığını hatırlatarak, bu toprakların artık özgür olması gerektiğini ifade etti ve Abdullah Öcalan'ın üzerindeki tecridin kaldırılması gerektiğini belirtti.

MEBYA-DER Wan Şubesi Eşbaşkanı Enver Taş, mücadelenin Abdullah Öcalan'ın özgürleşmesiyle sonuçlanacağını vurguladı.

Buluşmalar, "Bijî Serok Apo" sloganlarıyla son buldu.