Wan’daki Özgürlük Yürüyüşü ilçelerde sürüyor

Wan'da başlatılan "Büyük Özgürlük Yürüyüşü"nün ikinci ayağı, Payîzava ilçesinde gerçekleşti.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ve Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'ın yanı sıra birçok sivil toplum örgütü temsilcisi, Wan merkezinden sonra Payîzava ilçesine geçti. Yürüyüş katılımcıları, DEM Parti İlçe Örgütü binasına geçerek halkı selamladı.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, yürüyüşün önemine vurgu yaparak, Türkiye'nin 100 yıldır Kürtlerin haklarını elde etmesini engellemek için çeşitli yollar denediğini ifade etti.

Bakırhan, emekçilerden toplanan paraların bu sorunun çözümsüzlüğüne harcandığını, ülkenin yönetilemez hale geldiğini ve kaos içinde bulunduğunu belirtti.

Kürt sorununun çözülmesinin Türkiye'ye fayda sağlayacağını düşünerek yürüyüşü başlattıklarını ifade eden Bakırhan, Kürt meselesinin çözümü için diyalog ve müzakerenin önemine dikkat çekerek, "Bu müzakere içinde en önemli aktör Abdullah Öcalan’dır" dedi.

Bakırhan, Payîzava İlçe Eşbaşkanı Berfin Kuşman, tecridin kaldırılması için mücadeleye devam edeceklerini vurgulayarak, "Kürt halkı olarak özgürlüğümüzü, dilimizi istiyoruz. Bugüne kadar verdiğimiz bedellerle, başa çıktığımız problemlerle buradayız, ayaktayız. Kimse bizi yıldıramaz” diye belirtti.

Wan Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Neslihan Şedal, yürüyüşün büyük bir coşkuyla başladığını belirtti ve mücadelelerinin başarıya ulaşacağını vurguladı. Şedal, "Bu yürüyüş tecridin kırılmasını sağlayacaktır" dedi.

Wan Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Abdullah Zeydan ise, Türkiye’nin yaşadığı sorunların nedeninin Kürt sorunu olduğunu kaydetti.

Zeydan, “Çözümün muhatabı da Sayın Öcalan’dır. Yıllardır tecrit uygulanıyor. Bu hukuksuzluğa, ahlaksızlığa karşı arkadaşlarımız açlık grevine başladı. Sayın Öcalan üzerindeki tecridin kalkmasını ve özgür olmasını istiyoruz. Çağrımız, arkadaşlarımızın talebinin yerine gelmesidir” dedi.

Özgürlük Yürüyüşçüleri, Elbak (Başkale) ilçesine doğru uğurlandı, zılgıt ve sloganlar eşliğinde yürüyüşlerine devam ettiler.