YCWK’den Adana’da eylem

YCWK, Kurdistan’da Türk karakollarına erzak taşıyan bir TIR’ı Adana-Tarsus yolu üzerinde ateşe vererek imha ettiğini açıkladı

Kurdistan Yurtsever Gençlik Birliği (Yekîtiya Ciwanên Welatparêz ên Kurdistan-YCWK), yaptığı yazılı açıklama ile, Kurdistan’da Türk karakollarına erzak taşıdığı tespit edilen bir TIR’ın, 19 Ekim günü saat 00.25’te kendilerine bağlı birimler tarafından Adana-Tarsus yol güzergahında ateşe verilerek imha edildiğini açıkladı.

YCWK’nin açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

“Son günlerde tüm dünya çapında başlatılmış olan ''Önder Apo İçin Özgürlük Kürt Sorununa Çözüm'' hamlesi ve Rojava’da sivil halka yönelik saldırılar kapsamında eylemlerimizi daha sert ve yoğun bir şekilde sürdüreceğimizi TC hükümeti bilmelidir. Önder Apo'nun fiziki özgürlüğü gerçekleşene dek eylemlerimiz artarak devam edecektir. Binlerce şehit verilerek ağır bedeller sonucunda elde ettiğimiz kazanımlarımıza saldırmanıza asla izin vermeyeceğiz. Nefesimiz her zaman ensenizdedir ve her saldırınıza misliyle karşılık vereceğimizden hiç kuşkunuz olmasın.”