YCWK’den Türk polisine yönelik iki ayrı eylem

YCWK, İzmir’in Bornova ilçesinde iki ayrı noktada Türk polislerine ait araçları ateşe verdi.

Kurdistan Yurtsever Gençler Birliği (YCWK) İzmir birimleri, Bornova ilçesinin iki ayrı noktasında farklı tarihlerde gerçekleştirdikleri eylemle faşist devletin hizmetinde olan Türk polislerine ait araçları ateşe vererek imha ettiğini bildirdi.

YCWK’nin açıklamasına göre eylemlerin ilki, 2 Kasım günü saat 01:50 sularında emekli polis Gürkan Yanar’ın aracına yönelik gerçekleşti.

 

Soyadı belirtilmeyen Mesut adlı polisin ise merkez karakolunda faşizme hizmet ettiğinin tespit edildiği, bu nedenle 6 Kasım günü saat 03.27’de aracının yakılarak imha edildiği bilgisi paylaşıldı.

YCWK’nin yazılı açıklamasında, “İşgalci faşist TC hükümeti ve ona bağlı çalışan çeteler, özellikle Kurdistan’da halkımıza yönelik soykırım politikalarını sürdürmektedir. İşgalci faşist AKP-MHP iktidarına bağlı polisler de bu soykırım politikasının öncüleridir. Özellikle Kürt gençlerine dönük fuhuş yaptırma ve uyuşturucu madde kullanımı konusunda gençliği zehirlemektedirler. Tüm bu politikalara karşı İzmir birimlerimiz faşist rejimin polislerine yönelik bu eylemi gerçekleştirmiştir. YCWK olarak Kurdistan ve Türkiye’de her zaman işgalci TC’ye hizmet eden tüm kişi, kurum ve kuruluşlara yönelik eylemlerimizi sürdüreceğimizi belirtiyoruz. Faşizm gençliğin ateşinde yanacaktır” ifadeleri yer aldı.  

Her onurlu Kürt gencinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde yürütülen mutlak tecride karşı her zaman eylem içinde olması gerektiği kaydedilen açıklamada, “Kurdistan ve Türkiye metropollerinde yaşayan yurtsever gençliğe ve halkımıza YCWK etrafında birleşme çağrısında bulunuyoruz” denildi.