‘Yenidoğan Çetesi’: Sağlık çalışanları bakanı istifaya çağırdı

Farklı kentlerdeki sağlık çalışanları, bebek acil hastalarını özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk ederek haksız kazanç sağlayan ve ölümlerine yol açan “Yenidoğan Çetesi”ne ilişkin açıklamalar yaptı.

Sağlık emekçileri, yaşananların sağlıkta dönüşüm politikalarının bir sonucu olduğuna dikkat çekerek, Sağlık Bakanı'na istifa çağrısında bulundu.

ESKİŞEHİR: SAĞLIK META HALİNE GETİRİLDİ

Eskişehir Bilecik Tabip Odası (EBTO) tarafından Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü önünde düzenlenen basın açıklamasında konuşan EBTO Başkanı Nazan Aksaray, sağlık sistemindeki çürümeyi eleştirdi. Nazan Aksaray, “Sağlık bir hak olmaktan çıkarılıp piyasa koşullarına teslim edilmiştir. Yenidoğan yoğun bakım yataklarının büyük kısmı özel sektörde. Bu, iktidarın sağlığı ticarete açtığının somut bir göstergesidir” dedi. Nazan Aksaray, Sağlık Bakanı'nı istifaya çağırarak, "Bu kirli, piyasacı düzenle mücadele etmeliyiz" diye ekledi.

ADANA: BUZ DAĞININ GÖRÜNEN YÜZÜ

Adana Emek ve Demokrasi Güçleri de İl Sağlık Müdürlüğü önünde bir araya geldi. Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Özden Polatöz, “Yenidoğan Çetesi, sağlıkta piyasacı dönüşümün vahim bir sonucudur. Çözüm, kamuya dayalı, eşit, ücretsiz ve nitelikli bir sağlık sistemindedir” diye konuştu. Polatöz, sağlık hizmetlerinin niteliğinin arttırılmasına vurgu yaptı. SES Adana Şubesi Eşbaşkanı Erol Eren ise, "Sağlıkta dönüşüm ölüm demektir, kamu hastanelerini işlevsiz hale getirerek sermayenin önünü açtınız" diyerek tepkilerini dile getirdi.

ÊLIH: SAĞLIKTA TİCARET ÖLÜM DEMEKTİR

Êlih’te de sağlık çalışanları, Yılmaz Güney Parkı’nda “Sağlıkta ticaret ölüm demektir” sloganıyla bir açıklama yaptı. SES Êlih Şubesi ve Êlih Tabip Odası, “Bu olay münferit değildir, benzer yolsuzluklar her iki sektörde de yaşanıyor” açıklamasını yaparak, sorumluların yargı önünde en ağır cezayı alması gerektiğini belirtti. Tabip Odası Başkanı Ali İhsan Gündoğdu, sağlık politikalarının yeniden gözden geçirilmesini ve kamusal sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesini istedi.