Yeşil Sol Parti Mûş’ta konferans düzenledi

Yeşil Sol Parti’nin Ekim ayında yapılacak olan genel konferansı öncesinde Mûş’ta konferans gerçekleşti. Konferansta Üçüncü Yol Stratejisinin önemi vurgulandı.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin genel konferansı öncesi kentlerde konferanslar düzenleniyor. Muş’ta düzenlenen il konferansında da yeni dönem stratejisi tartışıldı. HDP İl Örgütü’nde düzenlenen konferans, divan seçiminden saygı duruşuyla başladı.

Konferansta politik süreç değerlendirmesi, stratejik tutum ve konferans karar önerilerine ilişkin tartışma başlıklarından oluşan metinlerin okunmasıyla devam etti. Metinlerde vurgulanan yeni dönem stratejisinin yol ve yöntemlerine ilişkin öneriler ışığında katılımcıların değerlendirmeleri alındı. Önerilerde yerel seçimlere ilişkin aday belirleme sürecinin delegelerden oluşan bileşenlerin katılımıyla ön seçimlerle yapılmasına yer verildi. Konferansa katılan Mûşlular, geçmiş dönemlerde yapılan politik hataların yerel seçimler sürecin yapılmaması gerektiğini belirtti.

Katılımcılar, yerel seçim çalışmalarına bugünden başlanması ve aday profilinin halktan alınan öneriler neticesinde belirlenmesini ifade etti.

İttifak siyasetinin de tartışıldığı konferansta, söz konusu siyasetin teoride doğru olduğunu ancak uygulamada eksik işlendiği vurgulandı.

Konferansta söz alan Yeşil Sol Parti Mûş Milletvekili Sümeyye Boz ise, ittifak siyaseti, tutum belgeleri, parti organlarının misyonları, örgütlenme modeli ve aday belirleme süreçlerine ilişkin konuştu.

Boz, ittifak siyasetinin sadece seçimlere endekslenmemesi gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi: “İttifak siyasetimiz doğru temeller üzerine kurulmuştur. Ancak, taktiksel veya seçimlere özgü bir siyasetten ziyade, stratejik bir politika haline gelmesi gerekiyor. Yine yeni dönem siyasetinin Üçüncü Yol Stratejisi’ne uygun bir tutum belgesiyle oluşturulması lazım. Örgütlenme modelimizin de bu stratejiye denk düşecek düzeyde olması elzemdir. Eğitsel, siyasal ve toplumsal boyutlarını mümkün mertebe göz önünde bulundurmamız gerekiyor. Parti organlarımızın da bu boyutların ortaya çıkardığı sonuçlarla hareket etmeleri, yeni dönem stratejimizin pratik adımları olacaktır.”

Konferans, genel konferansa iletilecek öneriler ve oraya gidecek olan delegelerin seçimi ile sonuçlandı.